Fryslân, 02-11-2009 • Politieberichten van zondag 1 november 11.00 uur t/m maandag 2 november 07.00 uur.

A32 (Haskerdijken): politie zoekt getuigen van aanrijding (aanvullende informatie)
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de A32. Daarbij raakte vrijdagavond rond 21.45 uur de auto van een 26-jarige man uit Lelystad zwaar beschadigd nadat hij was aangereden door een onbekende bestuurder. De politie komt graag in contact met getuigen van deze aanrijding en met getuigen die meer kunnen vertellen over het onbekende overtuig. In het politiebericht van zaterdag 31 oktober werd gesproken over een groene bestelauto. Het kenmerk van de groene kleur klopt niet. Aanvullend onderzoek door Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft meer en vernieuwde informatie opgeleverd.

Voertuigomschrijving
De politie is nu op zoek naar een bestelauto, gelijkend aan een Volkswagen Caddy, wit van kleur. Het voertuig heeft kort na de aanrijding in de rechterberm stilgestaan. Het voertuig heeft tengevolge van de aanrijding lakschade opgelopen, vermoedelijk aan de rechtervoorzijde. Daarnaast zal de bestelauto door het rijden in de berm sterk vervuild zijn geweest met modder. Het onbekende voertuig reed weg in de richting van Leeuwarden.

Getuigen, maar ook anderen, die weten welk voertuig dit is of wie de bestuurder is geweest, kunnen bellen met 0900-8844. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat u de dader kent en de dader u, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft zondagavond weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit resulteerde in drie processen-verbalen en rijverboden. In twee gevallen was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof het volgende geval (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

[ul][li]19.38 uur, Zwarteweg in Koudum, 23-jarige man uit Hindeloopen, 380 ug/l, beginnend bestuuder.[/li]
[li]21.42 uur, ’t Pollehout in Goenga, 21-jarige man uit Scharnegoutum, 490 ug/l, beginnend bestuurder.[/li][/ul]

112Fryslan