Maandag 2 januari

Politieberichten van maandag 2 januari

Aangehouden voor drugshandel

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de De Tijen een 25-jarige inwoonster van Oentsjerk aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs. Agenten zagen de vrouw in haar auto rijden waarna zij stopte. Toen een andere auto langszij kwam meenden de agenten te zien dat er gedeald werd. De agenten gaven de vrouw een stopteken en stelden een onderzoek in haar auto. Daar werden vier xtc pillen, een flesje GHB en een gripzakje met daarin een kleine hoeveelheid witpoeder en een geldbedrag aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werd ingesloten. De drugs werden in beslag genomen.

Rijbewijs na rijden onder invloed

DOKKUM- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 17-jarige inwoner van Damwoude ingevorderd voor het rijden onder invloed. Agenten zagen op de Murmerwoudsterweg een bromfiets op de straat liggen. Toen de agenten een onderzoek instelden kwam de eigenaar zich meldden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 510 ug/l blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Woninginbraak

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Joske die het afgelopen weekend plaatsvond. De eigenaar van de woning was woensdag 28 december vertrokken en kwam Nieuwejaarsdag weer thuis. Toen zag hij dat de woning aan de achterzijde was opengebroken en de hele woning bleek doorzocht te zijn. Uit de woning werden twee laptops en twee flatscreen televisies weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Fietsster gewond bij aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur een aanrijding met letsel afgehandeld waarbij een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. De vrouw die op haar fiets reed en geen verlichting voerde, werd in de Goudenregenstraat aangereden door een bromscooter die bestuurd werd door een 18-jarige inwoner van Leeuwarden. De vrouw raakte zodanig gewond dat zij per ambulance werd overgebracht naar het MCL. Na behandeling kon zij weer huiswaarts keren.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 24-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd. Agenten zagen de man rijden op de Weideflora waarbij door de dienders een slingerend rijgedrag werd waargenomen. Zij besloten de bestuurder een stopteken te geven waarbij bleek dat de bestuurder naar alcohol rook. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 1000 ug/l blies. De bleek had flessen met berenburg leeggedronken. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 14 uur.

Man veroorzaakt onder invloed aanrijding

HURDEGARYP- De politie heeft zondagmiddag rond het middaguur een aanrijding op de Rijksstraatweg afgehandeld waarbij alcohol in het spel was. Agenten kregen een melding dat een auto die tegen een lantaarnpaal was aangereden waarbij alle inzittenden uit het voertuig waren. Eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 630 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod. Zijn auto raakte total loss.

Brandstichting

LEMMER – De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting in een vakantiewoning in Lemmer. Getuigen zagen dat er rook kwam uit een bungalow op de Plattedijk. De brandweer was de woning binnen gegaan door een deur te forceren. De brand is geblust maar onderzoek wees uit dat er ingebroken was en dat er vermoedelijk sprake van brandstichting was. In de woning hing een sterke geur van brandbare vloeistof.


Vernieling

SNEEK – De politie heeft zondag rond 21.20 uur twee 13-jarige jongens uit Sneek aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat de jongens een raam vernielden van een flat aan de Worp Tjaardastraat en hielden hen vast tot dat de politie kwam. Tegen de twee 13-jarigen is proces-verbaal opgemaakt en zijn thuis afgeleverd.

Huiselijk geweld

DRACHTEN – De politie heeft zondag een 18-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor huiselijk geweld. De 18-jarige had een familielid mishandeld en bedreigd met een mes. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Flatscreens buit bij inbraak

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Dokkumertrekweg die oudejaarsavond plaatsvond. De inbreker(s) kwam(en ) de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Uit de woning werden Oudjaarsavond een computer en een flatscreen televisie, bankpassen gestolen. De 36-jarige eigenaar deed aangifte.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan