Fryslân, 02-02-2009 • Politieberichten van zondag 1 februari 11.00 uur t/m maandag 2 februari 07.00 uur

Kollumerpomp: twee rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertreding
De politie heeft zondagavond bij een snelheidscontrole op de Kwelderweg van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Beide automobilisten overschreden de daar geldende snelheidsbeperking met meer dan 50 km/u. Een 48-jarige inwoner van de gemeente Ameland reed 143 km/u en een 29-jarige inwoner van Leens reed 134 km/u.

Drachten: rijden zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag proces-verbaal opgemaakt tegen een 41-jarige automobiliste uit Drachten. De vrouw bleek tijdens een controle op de Leidijk niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en gaf in eerste instantie een valse nam op. Voor beide feiten werd de vrouw bekeurd.

Leeuwarden: aanhouding na poging inbraak
De politie heeft zondagavond een 38-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Jan Jelles Hofleane. De 39-jarige bewoner had in zijn achtertuin een hem onbekende man aangetroffen, die bij zijn ontdekking was weggevlucht in een auto. Op basis van het door de bewoner opgegeven kenteken van die auto, kon de politie de verdachte korte tijd later in een woning aanhouden. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Na de eerste melding heeft de politie een Burgernetactie opgestart. Hierbij hebben 2538 deelnemers aan Burgernet samen met de politie uitgekeken naar deze dader.

Fryslân: rijden onder invloed – rijbewijzen ingevorderd
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.

[ul][li]Zondag, 16.00 uur, Gedempte Vaart te Surhuisterveen, 37-jarige automobilist uit Surhuisterveen, 800 ug/l[/li][/ul]
[ul][li]Zondag, 20.00 uur, Oostergoweg te Leeuwarden, 41-jarige automobilist uit Haskerdijken, 695 ug/l[/li][/ul]
[ul][li]Zondag, 20.30 uur, Zuiderdwarsvaart te Drachten, 33-jarige automobilist uit Drachten, 915 ug/l[/li][/ul]
[ul][li]Maandag, 01.00 uur, Raai te Drachten.[/li][/ul]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan