Politieberichten van maandag 2 augustus.

Vermist meisje terecht
JOURE – Het 16-jarige meisje uit Joure, Joleen Ras, is terecht. Zondagochtend heeft zij zich gemeld bij familieleden. Naar omstandigheden maakt zij het goed. Via de Twitter van de [url=http://twitter.com/meldkamer_frl]meldkamer_frl[/url] werd een tweet geplaatst met de oproep uit te kijken naar Joleen die sinds donderdagochtend vermist werd.

Wielrenner onderuit
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend een verkeersongeval op de Drachtsterweg afgehandeld. Een 46-jarige wielrenner uit Leeuwarden reed in een groepje van vijf medefietsers. Vermoedelijk bleef hij met zijn voorwiel hangen achter het achterwiel van zijn voorganger. Hierdoor kwam de Leeuwarder ten val. Hij werd met klachten aan zijn heup en schouders per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Kindje gevallen
TZUMMARUM – De politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Johan Roordastrjitte. Daar was een 4-jarig kindje (personalia niet bekend) gevallen, mogelijk met als gevolg hersenletsel. Ambulancepersoneel en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De arts van de traumahelikopter is met de ambulance meegegaan waarna het kindje, met onbekend letsel, werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Aanrijding scooter en fietser
JOURE – De politie heeft zondagmiddag een verkeersongeval afgehandeld. Een 28-jarige scooterrijder uit Sneek en een 48-jarige fietser uit Heerenveen reden beide in de richting van Joure over het fietspad langs de Tramwei. Vlak voor de afslag naar de A7 passeerde de scooterbestuurder de fietser die op dat moment plotseling naar links afsloeg. De bestuurders raakten elkaar en kwamen ten val. De wielrenner werd met letsel aan zijn hoofd en schouder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 28-jarige scooterrijder en zijn passagier werden door agenten naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Sneek gebracht voor een controle.

Boete voor illegaal kamperen
VLIELAND – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag tegen vier mannen uit Zuid-Holland proces-verbaal opgemaakt voor illegaal kamperen. Eerder op de avond kwam de melding binnen dat op een terrein aan de Kampweg drie koepeltentjes stonden. Het signalement van de mogelijk illegale kampeerders werd aan de politie doorgegeven. Tegen sluitingstijd van de horecagelegenheden zagen de agenten een groep van zeven personen, waaronder de personen die voldeden aan het signalement. Vermoedelijk waren zij eerdere deze week van de camping afgezet. Omstreeks 04.00 uur ging agenten bij de tentjes aan de Kampweg kijken en troffen daar een 17-jarige man uit Rotterdam, een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel, 17-jarige man uit Rotterdam en een 19-jarige man (woonplaats onbekend). Zij kregen een bekeuring voor illegaal kamperen. De agenten besloten ook te kijken naar de rest van de groep die ze aantroffen in de buurt van de veerboot. Daar lagen drie personen in bagagewagen van de veerboot te slapen. Ook tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De afspraak is dat alle zeven maandagochtend de boot terugnemen naar de vaste wal.

Snelheidscontrole op A31
A31 nabij FRANEKER – De politie heeft zondagavond een snelheidscontrole gehouden op de A31 waar een maximum toegestane snelheid van 120 kilometer per uur geldt. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij met 157 kilometer per uur en 160 kilometer per uur de controle passeerden. Van een 45-jarige man uit Amsterdam werd het rijbewijs ingevorderd nadat hij 194 kilometer per uur reed. Een overschrijding van 74 kilometer per uur. Naast de invordering werd proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder onder invloed
DRACHTEN – De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Drachten. Op de Vogelweide werd de beginnend bestuurder gecontroleerd en na een blaastest overgebracht naar het politiebureau voor de ademanalyse. Deze had als uitslag 510 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Container in de brand gestoken
FORMERUM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag tegen een 19-jarige man uit Oosterblokker proces-verbaal opgemaakt voor vandalisme/baldadigheid. Eerder die avond had de man brand gesticht in een container op een camping aan de Formerum Zuid. De beveiliging van de camping kwam de jongen op het spoor en zette hem alvast aan het opruimen. De gearriveerde politie nam de 19-jarige daarna mee naar het bureau voor verhoor. Er werd proces-verbaal opgemaakt waarna de man werd heengezonden terug naar de camping. Daar moest hij zijn spullen pakken. Op grond van de huisregels moest hij de camping per direct verlaten en werd hij bij de terminal afgezet.

Brandstichting
HEEG – De politie stelt een onderzoek in naar een brand die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond op It Eilan. Daar stond een papiercontainer in brand en begon een nabije schutting ook vlam te vatten. Uitgaanspubliek alarmeerde de brandweer en probeerden samen met buurtbewoners het vuur uit te krijgen. Dit lukte deels waarna de brandweer het heeft afgemaakt. De schade betreft een uitgebrande papiercontainer, een aantal schuttingen en een bootje. De eigenaren moeten nog aangifte doen.

112Fryslan