Maandag 19 maart

Politieberichten van maandag 19 maart

Inbraak in woning

SNEEK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Lemmerweg. Tussen zaterdag 17.00 en zondag 09.30 uur werd hier een ruit van de balkondeur ingeslagen waarna onder andere een fotocamera, een spelcomputer en enkele horloges weggenomen werden. De 31-jarige bewoner deed aangifte.

Laptop weg bij inbraak

WORKUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een woning aan het Noard. Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 08.00 uur werd de achterdeur opengebroken waarna een laptop weggenomen werd. De 34-jarige bewoner deed aangifte.

Gelegenheid maakt de dief

De inwoners van Fryslân kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat bovendien een bewoonde indruk achter en laat alle verlichting die u normaal ook in uw woning aan heeft branden bij uw afwezigheid. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op uw computer, laptop, smartphone of tablets om deze bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website [url]www.keurmerkveiligwonen.nl/consument[/url] leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar [url]www.123inbraakcheck.nl[/url] en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.

Motor gestolen

BOLSWARD – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een zilvergrijze Yamaha motor met kenteken MN-RD-59. De motor werd tussen zaterdag 23.00 en zondag 9.30 uur weggenomen uit een garage aan de Schoolstraat. Men kwam binnen door de deur open te breken. De 38-jarige eigenaar deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd

SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft zondagmiddag op de Middelweg-West het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Sint Annaparochie. Surveillerende agenten zagen de man rijden en gaven hem een stopteken omdat het vermoeden bestond dat hij gedronken had. Op het bureau blies de man 615 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vier gewonden bij ongeval

WIRDUM – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval dat zondag rond 14.30 uur op de A32 ter hoogte van het tankstation plaatsvond. Hierbij raakten een 24- en een 60-jarige vrouw en een 26- en een 59-jarige man, allen uit Britsum, gewond. De vier reden in een auto met een aanhanger beladen met boomstronken, toen de auto plotseling begon te slingeren en over de kop sloeg. De vier konden zelf uit de auto komen, maar werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Man aangehouden voor bedreiging

SNEEK – De politie heeft zondagavond in een woning aan de Prins Hendrikkade de 58-jarige bewoner aangehouden. De man had kort daarvoor om onduidelijke reden een 26-jarige vrouw die bij hem in de woning was met een mes bedreigd. De vrouw waarschuwde de politie, die de man aanhield en overbracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

FRANEKER – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige man uit Tzummarum. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.00 uur op de Rinze Werkhovenstraat rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, kreeg hij een stopteken. Op het bureau blies de man 580 ug/l, naast de invordering goed voor een rijverbod van zes uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 50-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Op het Beursplein werd een surveillerende agent aangesproken door een beveiliger die aangaf dat er net in een auto ingebroken was. Hij wees een man die op dat moment richting het gerechtsgebouw liep, aan als dader. De agent hield de man aan en bracht hem over naar het bureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. De 22-jarige eigenaar van de auto deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan