Maandag 19 december

Politieberichten van maandag 19 december

Tractorbestuurder gewond na eenzijdig ongeval

BONTEBOK – Bij een eenzijdig ongeval op de Eerste Compagnonsweg is een 30-jarige bestuurder van een tractor uit Oudehorne gewond geraakt. De man reed met zijn tractor door een grote kuil in de weg. De aanhanger kwam van de grond en zorgde er vermoedelijk voor dat de bestuurder de controle over het stuur verloor. De man kwam uiteindelijk met zijn tractor tot stilstand tegen een boom. Hij raakte daarbij gewond. Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd en vervolgens in samenwerking met de brandweer uit de tractor gehaald. De man werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Man kan zich niet legitimeren

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Berlikumermarkt een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Surveillerende agenten kregen een melding dat een man in het centrum van de stad met een vuurwapen zou rondlopen. Hij maakte deel uit van een groepje van vier. Het signalement werd doorgegeven en meerdere agenten keken uit. Op de Berlikumermarkt werd het groepje aangetroffen. De vier mannen werden gefouilleerd maar een wapen werd niet gevonden. De 25-jarige man kon zich niet legitimeren. Hij werd aangehouden zodat op het politiebureau zijn identiteit kon worden vastgesteld. Na onderzoek bleek dat de man als ongewenst vreemdeling te boek stond. Hij werd dan ook voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in sportkantine

STIENS – De politie onderzoekt een inbraak in een sportkantine aan de Ieleane. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd de gehele kantine doorzocht. Daarbij werden verschillende soorten frisdrank gestolen. Een 64-jarige inwoner van Stiens deed aangifte.

Bedelaar aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op het NS-station een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Agenten zagen dat de man aan het bedelen was. Na controle van zijn gegevens bleek dat de Leeuwarder nog een gevangenisstraf van veertien dagen moest uitzitten. Hij werd daarom overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau aan de Holstmeerweg. Vanuit daar zal hij maandag naar een gevangenis worden gebracht.

Vrouw gewond bij eenzijdige aanrijding

OUDESCHOOT- De politie heeft zondagavond rond 22.00 uur op de Annebuorren een eenzijdige aanrijding afgehandeld. Door de plaatselijke gladheid raakte een 68-jarige inwoonster van Heerenveen gewond toen de auto waarin zij zat, die bestuurd werd door haar 68-jarige echtgenoot, door de gladheid in de slip raakte en boven een sloot tot stilstand kwam. De vrouw raakte daardoor licht gewond aan haar borst. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Man aangehouden voor plaats verlaten ongeval

MODDERGAT- De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur een 21-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, het veroorzaken van een ongeval en de plaats verlaten van het ongeval. Op de Meinsmawei vond rond 19.30 uur een aanrijding plaats waarbij de 21-jarige verdachte met zijn auto een brievenbus en struikgewas vernielde. Na de aanrijding was hij in zijn auto weggereden. Een getuige die het ongeval zag gebeuren, noteerde het kenteken van de auto en belde via 1-1-2 de politie. Op de Rietgans in Dokkum werd de beschadigde auto aangetroffen. De verdachte kon even later in zijn woning worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 480 ug/l blies. Naast een rijverbod werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie mannen aangehouden na ramkraak

RODEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden. Rond 03.25 uur kregen de hulpdiensten een melding van een inbraak bij een bank aan de Wilhelminastraat in Roden. Ter plaatse bleek dat er met een auto tegen de pinautomaat was gereden. Er was niemand meer aanwezig. Surveillerende agenten van het Friese korps zagen op de A7 een auto met zeer hoge snelheid rijden. Hierop werd de achtervolging ingezet. Ter hoogte van Joure schoot de auto op het verkeersplein op de A7 rechtdoor tegen een hek aan. Toch lukte het de bestuurder om verder te rijden en reed in de richting van Sint Nicolaasga. In een doodlopende straat op het industrieterrein De Wieken, kon de auto klem worden gereden. De inzittenden, drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Amsterdam, probeerden nog te voet te vluchten, maar konden snel worden aangehouden. Bij de aanhouding is een diensthond ingezet. Eén van de verdachten liep daarbij verwondingen op. Hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. De drie verdachten zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek. Er is niets weggenomen bij de bank in Roden.

Aanrijding door gladheid

FRYSLAN- De politie heeft zondagavond en nacht en maandagmorgen acht aanrijdingen afgehandeld waarbij twee personen met borst -en nekklachten naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Door de verraderlijke gladheid verloren diverse automobilisten in Oudeschoot (2x), Oldeouwer, Hantumeruitburen, Wirdum, Burum, Morra en Nijholtwoltwolde de macht over het stuur waardoor zij met hun auto in een sloot of tegen de vangrail terecht kwamen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan