Maandag 19 april

Politieberichten van maandag 19 april.

Onderzoek naar grote rietbrand
SNEEK – De politie onderzoekt een grote rietbrand aan de Zuidwesthoekweg nabij het aquaduct. Door vermoedelijk brandstichting ging er zo’n 200 m2 riet verloren. De brandweer heeft de brand geblust. Door getuigen was een verdacht bootje in de omgeving gezien. Na het nodige speurwerk kwamen de agenten achter de identiteit van de eigenaar van de boot. De man kon een goede verklaring geven en hij kon dan ook niet als verdachte worden aangemerkt.

Verdachte aangehouden voor verlaten plaats ongeval
WORKUM – De politie heeft zondag aan het einde van de middag een 18-jarige automobilist uit Workum aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. De bestuurder had eerder die middag op een parkeerplaats nabij het Soal een aanrijding veroorzaakt. De 18-jarige verklaarde tijdens het verhoor dat hij aan het dollen was met zijn auto en dat hij vervolgens de macht over het stuur verloor. Daardoor raakte de jongen een geparkeerde auto. Getuigen zagen dit alles gebeuren. Toen de 18-jarige er vandoor ging, waarschuwden ze de politie. De agenten hielden aan het einde van de middag de beginnende bestuurder aan. Na verhoor werd er tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht de Workumer het bureau weer verlaten.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed
FRYSLAN – De politie heeft zondag en in de nacht van zondag op maandag de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Zondagavond kregen surveillerende agenten een melding dat er op de Marshallweg in Leeuwarden een automobilist nog al slingerde. De getuige had het sterke vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De 91-jarige automobilist uit Leeuwarden kreeg een stopteken. Hij negeerde dit echter en een motoragent ging naast de auto rijden. Op aanroepen van de motoragent stopte de bestuurder uiteindelijk. Eén van zijn autobanden was lek. Veel verder had de Leeuwarder dan ook niet kunnen rijden. De bejaarde man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies 430 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. In de nacht van zondag op maandag werd een 57-jarige automobilist uit Dronrijp betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Bregebuorren in Dronrijp kreeg de bestuurder een stopteken, hij negeerde dit. Uiteindelijk stopte de man voor zijn woning. Ook deze bestuurder werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 915 ug/l, goed voor een rijverbod van elf uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Getuigen gezocht van overval op winkel
LEEUWARDEN – De politie zoekt getuigen van een overval op het filiaal van de Etos aan de Insulindestraat. Vrijdagavond iets na zes uur drong een nog onbekende man de zaak binnen. De overvaller bedreigde het aanwezige personeel met vermoedelijk een vuurwapen en ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor in de richting van de Lombokstraat. Direct na de overval werd er een Burgernetactie gestart en agenten zochten de ruime omgeving af. De overvaller werd echter niet meer aangetroffen. Er is inmiddels buurtonderzoek verricht en in winkel is sporenonderzoek gedaan. De politie komt graag in contact met getuigen van deze overval. Het signalement van de man is als volgt:

[bullets]
19 á 20 jaar oud
1.75 m lang
zwart kort haar
zeer tenger postuur
droeg groene/grijzige sweater/hoodie met capuchon van het merk G-star
onder de capuchon droeg hij een baseballcap
grijze schoenen van het merk Nike.[/bullets]


Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan