Politieberichten van maandag 18 juli

Diefstal van auto

NIJ BEETS – De politie onderzoekt de diefstal van een groene Peugeot Partner met kenteken 77-VT-RN. De auto werd in de nacht van zaterdag op zondag vanaf een oprit van een woning aan de Van Der Brugghenstrjitte gestolen. De deuren van de auto waren niet afgesloten en de sleutels lagen in het voertuig. De 63-jarige eigenaar deed aangifte.

Drie gewonden na eenzijdig ongeval

ALDEBOARN – De politie heeft zondagmiddag op de Beetsterdijk een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij de drie inzittenden van een auto gewond raakten. Een 46-jarige automobiliste uit de stad Groningen verloor, vermoedelijk door vermoeidheid, de macht over het stuur. Ze raakte met haar voertuig daardoor in de berm en kwam uiteindelijk met haar auto tegen een boom tot stilstand. De vrouw en haar twee dochters van 6 en 13 jaar raakten gewond. Het trio werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Tijdens de afhandeling van het ongeval sloten agenten de weg voor alle verkeer af.

Man aangehouden voor poging tot doodslag

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een 40-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Eerder die middag was een 50-jarige inwoner van Leeuwarden bezig met werkzaamheden aan een woning in de Pelikaanstraat. Tijdens deze werkzaamheden kwam zijn 40-jarige stadsgenoot aanlopen. De twee kregen vervolgens ruzie. De 40-jarige bedreigde zijn stadsgenoot met een schroevendraaier en stak zijn slachtoffer daar ook een aantal keren mee. De 50-jarige wist de schroevendraaier af te pakken. Uiteindelijk pakte de 40-jarige een mes en ook hiermee probeerde hij te steken. Dit mislukte en na een worsteling ging de man er vandoor. De politie werd vervolgens gewaarschuwd en meerdere agenten keken uit naar de verdachte. De man werd uiteindelijk aangetroffen in het ziekenhuis. Hij was daar vanwege de behandeling van enkele verwondingen. De Leeuwarder werd daar aangehouden. De oorzaak van de ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Gestolen auto gevonden

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de diefstal van een auto van een 39-jarige inwoner van Leeuwarden. De auto van de man stond gestald bij een bedrijf aan de James Wattstaat. Zaterdagmiddag om 16.00 uur had de Leeuwarder de auto daar nog zien staan. Zondagmiddag bleek het voertuig echter gestolen te zijn. De 39-jarige eigenaar waarschuwde de politie en deed vervolgens aangifte. Surveillerende agenten zagen later die middag een voertuig staan op een parkeerterrein aan de Avondsterweg. De auto bleek gedeeltelijk gestript te zijn. Zo waren diverse onderdelen verwijderd zoals zittingen, koplampen, spiegels en ruitenwissers. Na onderzoek bleek het te gaan om de auto van de 39-jarige Leeuwarder. Het voertuig werd voor nader sporenonderzoek in beslag genomen.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

DRACHTEN – De politie heeft zondagavond in de wijk De Drait een 55-jarige inwoner van Jubbega aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man was de woning van de moeder van zijn ex-partner binnen gedrongen. Ondanks diverse verzoeken om te vertrekken, weigerde de man dit. Ook toen de agenten arriveerden weigerde de man de woning te verlaten. Hij werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Auto in beslag genomen na aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Nieuwestad de auto van een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden in beslag genomen. De man had eerder die avond een aanrijding veroorzaakt. Hij reed met zijn auto plotseling achteruit en raakte daarbij een 23-jarige fietsster uit Leeuwarden. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Al snel bleek dat de 20-jarige Leeuwarder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Zijn auto werd daarom in beslag genomen. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.

Inbraak in winkel

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan het Cambuurplein. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de winkel werd vervolgens een grote hoeveelheid parfum weggenomen. Dit was al weer de vierde keer in korte tijd dat in deze winkel werd ingebroken. Een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden deed namens het gedupeerde winkelbedrijf aangifte.

Man aangehouden voor poging inbraak

JUBBEGA – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 43-jarige inwoner van Jubbega aangehouden op verdenking van een inbraak in een horecagelegenheid. De man was eerder die nacht betrapt toen hij had geprobeerd in te breken in een horecagelegenheid aan de PW Janssenweg in zijn dorp. De 44-jarige eigenaresse hoorde gerommel en ging kijken bij de achterdeur. Ze zag vervolgens dat de voor haar bekende 43-jarige dorpsgenoot probeerde in te breken. Nadat ze het licht had aangedaan, liep de man snel naar zijn auto en vetrok. Diverse agenten keken vervolgens uit naar de inbreker. Hij werd aangetroffen bij zijn woning. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Tijdens een ademanalyse blies hij 430 ug/l, goed voor een rijverbod. Ook werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder geldig rijbewijs. Nadat dit alles was afgehandeld, werd de inwoner van Jubbega voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Nieuwe Weg een 26-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die nacht in een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg een andere bezoeker met een mes bedreigd. Een portier werd gewaarschuwd en die verwijderde de man uit het café. Ook de portier werd vervolgens bedreigd. De 26-jarige ging daarna er lopend vandoor. Hij werd echter gevolgd door één van de bezoekers van het café. Die waarschuwde de politie en gaf de looproute door. Agenten konden de man zo snel aanhouden. Tijdens de fouillering werd een mes gevonden. Dit werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Vernieler aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een tunnel bij de Schoterlandseweg een 23-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van vernieling. De man had eerder die nacht een ruit van een woning aan de Van Dekemalaan met een steen ingegooid. Na de vernieling ging de man er op zijn fiets vandoor. Later die nacht kregen surveillerende agenten een melding dat de verdachte was gezien op de Schoterlandseweg. Hij werd hier vervolgens aangehouden. De 23-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De 60-jarige eigenaresse van de woning deed aangifte.

112Fryslan