Maandag 18 januari

Politieberichten zondag 17 januari 11.00 uur t/m maandag 18 januari 07.00 uur

Wolvega: politie onderzoekt vernieling auto’s
De politie onderzoekt de vernieling van twaalf auto’s. In de nacht van zaterdag op zondag werden van twaalf geparkeerde auto’s bij een garagebedrijf aan de Hoofdstraat de antennes en ruitenwissers afgebroken. Een 54-jarige inwoner van Wolvega deed namens het gedupeerde autobedrijf aangifte.

Lemmer: politie houdt verdachte aan voor heling
De politie heeft zondagmiddag op de Vissersburen een 21-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van heling. Een getuige had het vermoeden dat de man in het bezit was van een gestolen fiets. Hierop werd de politie gewaarschuwd. De man werd aangehouden op verdenking van heling en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. Na verhoor werd er tegen de 21-jarige proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht de Lemster het bureau weer verlaten. De fiets is weer terug gegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Haulerwijk: politie onderzoekt inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Leije. Tussen vrijdagavond en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd onder andere een laptop weggenomen. De 42-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: twee gewonden bij woningbrand
Bij een brand in een woning aan de Westerwird zijn zondagavond de twee bewoners, een 33-jarige man en een 56-jarige vrouw, gewond geraakt. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak op de bovenverdieping. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de woning grote schade opliep. Ook een naast gelegen woning liep veel rookschade op. De twee bewoners werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Dit omdat ze lichte brandwonden hadden en rook binnen hadden gekregen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Oenemastate. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden een laptop en een tv weggenomen. De 40-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak in woonboot
De politie onderzoekt een inbraak in een woonboot aan de Oostersingel. De gehele woonboot werd doorzocht, waarbij een geldbedrag werd weggenomen. Het is onduidelijk hoe men binnen is gekomen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. De 20-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan na vernieling
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een woning aan de Ubbemastins een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling en poging tot inbraak. De man had zelf de politie gebeld en aangegeven dat hij een ruit van een winkel had vernield. De agenten gingen met de man in gesprek en al snel gaf hij toe dat hij een ruit van een winkel aan de Noorderbrug had vernield. Dit omdat hij daar wilde inbreken. Ook elders in de stad hij een ruit ingeslagen. De 26-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân: slippartijen door gladheid
De politie heeft maandag op diverse plaatsen eenzijdige aanrijdingen afgehandeld. Door de gladheid, op met name de binnenwegen, ontstonden slippartijen. In Workum, Pingjum, Eagum, Grou en in Broeksterwoude raakten auto’s van de weg. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. Bij eenzijdige ongevallen in Hurdegaryp en Weidum raakten twee automobilisten (leeftijd en woonplaats nog onbekend) gewond. De twee werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan