Maandag 17 september

Politieberichten van maandag 17 september

Bejaarde vrouw gewond na brand in keuken

HEERENVEEN – Een 84-jarige vrouw is zondagochtend gewond geraakt bij een brand in de keuken van haar woning aan deAlma Tademaweg. De bejaarde vrouw had een pan met olie op het vuur gezet en was deze vergeten. De pan raakte oververhit en daardoor ontstond brand. De bewoonster kreeg rook binnen en werd daarom uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning veel schade opliep. Tijdens de brand sloot de politie de Alma Tademaweg voor alle verkeer af.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Skrok. Zondagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden onder andere sieraden weggenomen. De 39-jarige bewoonster deed aangifte.

Vrouw gewond na aanrijding

RIJS – De politie heeft zondagmiddag een aanrijding afgehandeld op deSudergoawei, waarbij een 67-jarige vrouw uit Lememr gewond raakte. De vrouw zat als passagier in de auto bij haar 68-jarige partner, eveneens afkomstig uit Lemmer. Een 52-jarige automobiliste uit Oudega (GS) verleende de twee geen voorrang en aanrijding was het gevolg. De twee bestuurders kwamen met schrik vrij. De vrouw van 67 jaar werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

AFSLUITDIJK – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Zuidlaren ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde op de Afsluitdijk een onopvallende videoauto van de politie met hoge snelheid. Reden voor de agenten om de bestuurder te volgen. Op een deel van de Afsluitdijk mag 100 kilometer per uur worden gereden. Hier werd bij de 24-jarige een gemiddelde snelheid van 160 kilometer per uur gemeten. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na spookrijden

JOURE – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 88-jarige automobiliste uit Wolvega ingevorderd na spookrijden op de A7. De vrouw had haar auto in de berm geparkeerd en wist niet meer hoe ze verder moest. Twee agenten, die daar in privétijd passeerden, ontfermden zich over de bejaarde vrouw. De automobiliste verklaarde tegenover de agenten dat ze op het verkeersplein een verkeerde afslag had genomen. Ze reed daardoor tegen het verkeer in en zette uiteindelijk haar auto in de berm tot stilstand toen ze ontdekte dat ze fout was gereden. Het rijbewijs van de 88-jarige werd ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. Het CBR gaat beoordelen of de vrouw haar rijbewijs weer terug kan krijgen.

Mannen aangehouden voor belediging en bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Oostersingel twee inwoners van Leeuwarden van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging van toezichthouders van de gemeente. De twee toezichthouders hadden een bekeuring uitgeschreven omdat een auto op een parkeerplaats voor vergunninghouders stond. De bestuurder en zijn passagier gingen vervolgens door het lint en bedreigden en beledigden de twee controleurs. Die waarschuwden vervolgens de politie. Agenten zagen de mannen rijden over de Oostersingel. Na een stopteken werden ze aangehouden. Het duo werd voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstallen uit en van boten

JIRNSUM/GROU – De politie onderzoekt de diefstallen van en uit diverse afgemeerde boten in Jirnsum en Grou. De diefstallen vonden plaats tussen vorige week donderdag en afgelopen zondag. Van vier afgemeerde boten in het water naast de Rijksweg in Jirnsum werden de buitenboordmotoren gestolen. In de jachthaven aan het Leechlan werden uit twee afgemeerde boten goederen weggenomen, waaronder gereedschap. Bij twee andere afgemeerde boten bij Yn’e Lijte waren eveneens diverse goederen gestolen, waaronder een houder voor een vlaggenmast, een stoel en een stuurkolom. Ook had men geprobeerd om beide buitenboordmotoren te stelen. Dit lukte echter niet. Alle eigenaren deden aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging met zwaard

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die nacht een 37-jarige stadsgenoot met een zwaard bedreigd in een woning aan de Larixstraat. De twee hadden een zakelijk conflict. De 37-jarige man waarschuwde de politie via 1-1-2. Agenten hielden vervolgens de verdachte aan. Hij was toen nog in het bezit van het zwaard. Die werd dan ook in beslag genomen. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Agenten weten woningbrand te voorkomen

LEEUWARDEN – Door het snelle ingrijpen van twee agenten is een brand in een woning in een flat aan de Canadezenlaan voorkomen. Visite van de 65-jarige bewoner had zondagavond op het balkon een sigaret gerookt. Deze sigaret was uitgedrukt in een bloembak. Dit uitdrukken was blijkbaar niet goed gedaan, want in de nacht van zondag op maandag ontstond brand. Forse rookontwikkeling was het gevolg. Twee agenten waren snel ter plaatse en met een brandblusser was het vuur dan ook zo uit. Door dit snelle ingrijpen kon een woningbrand, met alle gevolgen van dien, worden voorkomen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan