Politieberichten van maandag 17 januari.

Vreemdeling in bewaring gesteld
DOKKUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Keppelstraat een 30-jarige man uit Drachten staande gehouden op verdenking van onrechtmatig verblijf. Tijdens een controle op de Vreemdelingenwet in een horecagelegenheid troffen agenten de man aan. Uit onderzoek bleek dat hij onrechtmatig in Nederland verblijft waarop hij werd staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in woning
JOURE– De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Uilke Boonstralaan. Tussen vrijdagavond en zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd een geldbedrag en sieraden weggenomen. De 58-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Inbraak in woning
WOLVEGA – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Blomslaan. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van ruit. Eenmaal in de woning werden oude muntstukken en een geldbedrag weggenomen. De 68-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Getuigen gezocht van roofvogelmoord
URETERP – De politie zoekt getuigen van een roofvogelmoord die plaatsvond in het gebied tussen de Leidyk tegenover de sportvelden en de Feart. Agenten kregen zaterdagavond de melding dat een man een dode buizerd met verkrampte tenen had gevonden. Toen de agenten zondagochtend ter plaatse kwamen, troffen zij naast de buizerd het karkas van een kolgans aan. Op dit karkas zagen zij resten van het verboden bestrijdingsmiddel Aldicarb. Op enkele meters afstand lag nog een dode buizerd met verkrampte tenen. Bij een zoekslag in de omgeving werden daarnaast een dode zwarte kraai en een dode halfwas vos gevonden. Ook deze beide dieren zijn het slachtoffer geworden van het vergiftigde aas. Een buurtonderzoek leverde helaas geen aanknopingspunten op. De politie komt graag in contact met getuigen of met mensen die informatie hebben over deze roofvogelmoord. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man aangehouden voor mishandeling
LEMMER – De politie heeft zondagochtend in de Parkstraat een 20-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wilde vertrekken met zijn auto. Volgens zijn eigen zeggen stond de auto van de buren te dicht op zijn auto, waardoor hij niet weg kon. Hierop ging de Lemster verhaal halen. Er ontstond een handgemeen, waarbij de 20-jarige een 38-jarige vrouw uit Delfstrahuizen en een 69-jarige vrouw uit Lemmer zwaar mishandelde. Beide dames werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 20-jarige verdachte werd elders in Lemmer aangehouden. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Voetgangster gewond na aanrijding
DRACHTEN – De politie heeft zondagmiddag op de Suderskarren een aanrijding afgehandeld, waarbij een 18-jarige inwoonster van Drachten gewond raakte. De vrouw liep langs de weg toen ze werd aangereden door een 86-jarige automobilist uit Ureterp. De bestuurder werd volgens zijn eigen zeggen verblind door een tegenligger. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond een 18-jarige inwoner van Leeuwarden drie bekeuringen gegeven. Surveillerende agenten kwamen op de Bleeklaan een auto tegen met een kapot achterlicht. De bestuurder kreeg een stopteken en de agenten vroegen vervolgens om het rijbewijs van de man. Dit kon hij niet overhandigen. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. De Leeuwarder gaf vervolgens een naam op, maar dit bleek na onderzoek vals te zijn. De 18-jarige werd overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij drie bekeuringen voor het opgeven van een valse identiteit, het rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Vervolgens mocht hij het bureau verlaten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
HARLINGEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 43-jarige bromfietser uit Harlingen ingevorderd. Surveillerende agenten controleerden de man op het Franekereind. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 820 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan