Fryslân, 16-11-2009 • Politieberichten van zondag 15 november 11.00 uur t/m maandag 16 november 07.00 uur.

Joure: aanrijding met letsel
De politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij de afhandeling van en aanrijding op het verkeersplein Joure. Een 66-jarige automobiliste uit Castricum had daar bij het oprijden van het verkeersplein geen voorrang verleend aan een taxibusje, dat bestuurd werd door een 44-jarige inwoner van Drachten. De vrouw uit Castricum en haar passagier, een 14-jarig meisje uit Haarlem, hielden aan de daarop volgende botsing nekklachten over. Beiden werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Menaldum: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan het Nijlan. Zondag werd tussen 13.00 en 19.45 uur een raam van de woning geforceerd, waarna een aantal sieraden werd weggenomen. De 72-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: vernieling ramen
De politie onderzoekt de vernieling van een aantal ramen van een kantoorpand aan de Tesselschadestraat. Zondagmorgen omstreeks 2.15 uur werd gemeld dat van het pand ramen werden vernield. De politie was snel ter plaatse maar trof niemand meer aan. Nader onderzoek wees uit dat in totaal 23 ramen van het gebouw waren beschadigd. Een 46-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Drachten: politie houdt man aan met harddrugs
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 43-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man bleek tijdens een controle op de Leeuwerikstraat in het bezit te zijn van twee bolletjes cocaïne. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Surhuisterveen: brand in leegstaande woning
De politie onderzoekt een brand in een leegstaande woning aan de Slotstraat. Zondagmiddag rond 14.30 uur werd de brand door omwonenden gemeld. De brandweer had het vuur snel onder controle. Geconstateerd werd dat sprake was van twee brandhaarden, zodat brandstichting aannemelijk lijkt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan