Maandag 16 januari

Politieberichten van maandag 16 januari

Burgernetactie na poging diefstal uit garage

DRACHTEN – De politie heeft zondag aan het begin van de middag samen met 1392 deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een man die uit een garage van een woning aan de Koperslagersstraat goederen had proberen te stelen. Dit mislukte omdat de dief werd betrapt door een buurtbewoner. De man sloeg direct op de vlucht. Via 1-1-2 werd de politie gewaarschuwd en daarbij werd een goed signalement doorgegeven. Reden voor de centralist van de Meldkamer Noord Nederland om een Burgernetactie te starten. Samen met de deelnemers keken de agenten uit. Ondanks een aantal tips werd de man niet meer aangetroffen. Een 43-jarige inwoonster van Drachten deed aangifte.

Auto in beslag genomen na rijden zonder rijbewijs

HEERENVEEN – De politie heeft zondagmiddag op de Nieuwstraat de auto van een 40-jarige automobilist uit Joure in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Gedempte Molenwijk. Het was de agenten bekend dat de Jouster niet in het bezit was van een rijbewijs. Onlangs was de man hier ook al voor bekeurd. Agenten besloten het voertuig te volgen en op de Van Dekemalaan kreeg de bestuurder een stopteken. Deze negeerde hij echter, ook nadat de agenten een aantal keren met de lichten hadden geknipperd. Uiteindelijk dwong een motoragent de bestuurder om de Nieuwstraat in te rijden. Daar stopte de man. De Jouster kon, zoals de agenten al hadden verwacht, geen rijbewijs overhandigen. Zijn auto werd dan ook in beslag genomen en tevens werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.

Inbraak in woning

HARLINGEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Spiker. Zondag kwam men vermoedelijk binnen door middel van ‘hengelen. De 75-jarige bewoonster verklaarde tegenover de agenten dat ze ’s ochtends haar woning had verlaten en de deur achter haar had dicht getrokken. Ze had vervolgens niet meer de deur op slot gedaan. Daardoor kon men vermoedelijk via de brievenbus door middel van hengelen de voordeur openen. Uit de woning werden sieraden en elektronica gestolen. De bewoonster deed aangifte.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

HEERENVEEN – De politie heeft zondagavond op de A32 ter hoogte van de afrit Oranjewoud een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 30-jarige automobilist uit Marrum gewond raakte. De bestuurder was met zijn auto in de berm terecht gekomen. Het voertuig sloeg daar over de kop. De automobilist raakte gewond aan zijn hoofd en werd daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegenover de agenten verklaarde de man dat hij een erg lange werkdag had gehad en daardoor erg moe was. Dit was volgens hem dan ook de reden dat hij met zijn auto van de weg was geraakt.

Laptop gestolen uit woning

DRACHTEN – De politie onderzoekt de diefstal van een laptop uit een woning aan de Oudeweg. In de nacht van zondag op maandag werden de bewoners wakker door het geblaf van hun hond. Eenmaal beneden bleek al snel waarom de hond was gaan blaffen. Uit de woonkamer was de laptop gestolen. De achterdeur was door de 31-jarige bewoonster niet goed afgesloten en zo kon men dus eenvoudig binnen komen. De vrouw deed aangifte

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan