Maandag 15 oktober

Politieberichten van maandag 15 oktober

Fietsster ernstig gewond na aanrijding

NES (AMELAND) – De politie heeft zaterdagmiddag een aanrijding op de Burenweg onderzocht, waarbij een 75-jarige fietsster uit het Duitse Schwelm ernstig gewond raakte. Een 25-jarige automobilist van Ameland kwam na een stuurfout met zijn auto op het fietspad terecht. Daar reed op dat moment de Duitse fietsster. De vrouw werd geraakt door de auto en belandde vervolgens in een sloot. De Amelander en omstanders haalden de vrouw uit het water en verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel en vervolgens met de traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG. Daar bleek dat de vrouw meerdere botbreuken had.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aanDe Jokse. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden onder andere twee laptops, een flatscreen, een geldbedrag en een digitale camera weggenomen. De 61-jarige bewoner deed aangifte.

Auto in beslag genomen na rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend op de Beukenstraat de auto van een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden in beslag genomen. De bestuurder viel op omdat hij met hoge snelheid een bocht van de Schieringerweg nam. Agenten besloten om de man te controleren. Hij probeerde echter met hoge snelheid aan de agenten te ontkomen. Op de Beukenstraat stopte de bestuurder en verliet zijn voertuig. Hij zette het op een rennen en probeerde zo aan de politie te ontkomen. Agenten wisten de 19-jarige Leeuwarder te achterhalen. Al snel werd duidelijk waarom de man aan de politie wilde ontkomen. Hij werd namelijk voor de vijfde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast had de Leeuwarder ook nog een boete van268,13 euro openstaan. Zijn auto werd in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en tevens mocht hij daar de openstaande boete betalen.

Voetballer aangehouden

AKKRUM – De politie heeft zondagochtend op het voetbalveld een 42-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van mishandeling. De 42-jarige speelde met zijn voetbalteam in en tegen een elftal uit Akkrum. Na een overtreding op de 42-jarige sloeg hij met zijn elleboog zijn tegenstander in het gezicht. Die liep daarbij letsel op aan zijn mond. De scheidsrechter besloot direct de wedstrijd te staken. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen naar het voetbalveld. Daar werd gesproken met diverse getuigen en het slachtoffer. Deze 42-jarige inwoner van Akkrum deed aangifte. De voetballer uit Heerenveen werd daarop aangehouden. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag aan het einde van de middag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Bolsward ingevorderd na het rijden onder invloed. Voorbijgangers waarschuwden de politie toen ze een auto voorbij zagen komen met een lekke band. De bestuurder raakte ook nog eens enkele stoepranden. Op de Eikenstraat werd de bestuurder gecontroleerd door de agenten. Omdat het sterke vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 620 ug/l, goed voor een rijverbod een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Fietsendief aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft zondagavond laat op de Gedempte Molenwijk een 21-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een getuige had eerder die avond bij het NS-station gezien dat de drie personen met een aantal gestalde fietsen bezig was. Hij had het sterke vermoeden dat het trio de fietsen probeerden te stelen. Reden om de politie direct te waarschuwen via 1-1-2. Ondertussen besloot de getuige om de drie te volgen. Het trio liep met twee fietsen richting het centrum. Daar raakte hij ze echter kwijt. Agenten waren inmiddels ook in het centrum gearriveerd. Op de Gedempte Molenwijk kwamen ze de 21-jarige fietser tegen. Hij werd aangesproken door de agenten. Volgens de getuige was dit één van de mannen die betrokken was bij de diefstal. Hij was nog in het bezit van de fiets die hij had weggenomen bij het station. De man werd dan ook aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Automobilist aangehouden voor bezit drugs

SURHUIZUM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige automobilist uit Harkema aangehouden op verdenking van bezit van hard- en softdrugs. De bestuurder viel op omdat hij geen richting aangaf toen hij de N358 opreed. Ook reed de man met een hoge snelheid. Reden om de bestuurder te controleren. Op It Langfal in Surhuizum kreeg de man dan ook een stopteken. De gegevens van de automobilist werden nagetrokken bij de Meldkamer Noord-Nederland. Al snel bleek dat de 25-jarige inwoner van Harkema onder voorwaarden vrij was uit de gevangenis. Eén van de voorwaarden was dat de man geen drugs mocht gebruiken. De 25-jarige was echter in het bezit van vermoedelijk speed, GHB en wiet. Alle drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Omdat de 25-jarige de schorsingsvoorwaarden heeft overtreden, zal vandaag contact worden gezocht met de officier van justitie. Die gaat bepalen of de inwoner van Harkema weer terug moet naar de gevangenis.

Man aangehouden voor bezit drugs

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Surveillerende agenten reden over de Nachtegaalstraat. In één van de geparkeerde auto’s zat een man. Gezien het tijdstip besloten de agenten om hem aan te spreken. In de auto lagen allemaal lege zakjes waar vermoedelijk drugs in had gezeten. Reden om met toestemming van de 21-jarige zijn auto te doorzoeken. De agenten vonden zes zakjes met daarin speed en een XTC-pil. De drugs werden in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan