Politieberichten van zondag 14 februari 11:00 uur tot maandag 15 februari 07:00.

Drachten: inbraken in auto’s
De politie onderzoekt vier inbraken in auto’s die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond op de Zonnedauw. Een getuige zag een auto het parkeerterrein op rijden en dat twee mannen uit stapten en zich verdacht bij de auto’s ophielden. Toen hij polshoogte ging nemen gingen de mannen in een onbekende auto ervandoor. Hij waarschuwde via 1-1-2 de politie. Toen die eenmaal ter plaatse waren bleek dat er in vier auto’s was ingebroken. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Surhuisterveen: politie lost diefstallen in kleedruimtes op
De politie heeft een aantal diefstallen opgelost uit een personeelsruimte van een bedrijf aan de Vierhuisterweg. De diefstallen vonden plaats op 18 januari. Uit kleding en tassen van medewerkers werd geld, een kamera, een iPod weggenomen. Gedurende dit onderzoek werd op 11 februari een 17-jarige inwoner van Surhuisterveen aangehouden. Hij werd ervan verdacht drie winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Door getuigen werd gezien dat hij spullen uit de winkel wegnam. Toen hij voor de derde keer weer langs en weer spullen in zijn zak stopte, werd hij door het personeel aangehouden. De man werd overgedragen aan de politie. Toen de rechercheurs hem tijdens de verhoren vroegen of hij nog meer op zijn kerfstok had, bekende hij ook de diefstallen in het bedrijf aan de Vierhuisterweg. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt,

Grou: inbraak woning
De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die zondag tussen 09.00 en 21.30 uur heeft plaats gevonden in een woning op het Master Wielsmaplein. Door een raam open te breken zijn de inbreker(s) de woning binnen gedrongen. De gehele woning is doorzocht en men heeft geld en waarde papieren gestolen. De politie wil graag in contact komen met mensen die in de omgeving van het Master Wielsmaplein verdachte personen of voertuigen hebben gezien. Mocht u iets gezien hebben dan kunt u met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan