Maandag 15 december

Fryslân, 15-12-2008 • Politieberichten van zondag 14 december 11.00 uur t/m maandag 15 december 07.00 uur

Workum: twee meisjes omgekomen bij woningbrand
Twee meisjes van 7 en 9 jaar zijn omgekomen bij een brand in een woning aan de Mouterij. De brand brak zondagavond omstreeks 23.00 uur uit in de vrijstaande woning. Vier bewoners, twee volwassenen en twee kinderen, wisten zich in veiligheid te brengen. In de woning bleven echter twee kinderen achter. Enkele buurtbewoners probeerden nog de woning binnen te gaan, maar dit lukte ze niet. Direct werden de hulpdiensten via 1-1-2 gealarmeerd. De brandweer was snel ter plaatse en begon onmiddellijk met het bestrijden van de uitslaande woningbrand. Ook werd door de brandweer geprobeerd om in de woning te komen. Door de intensiteit van het vuur kon alleen een slaapkamer van de woning worden doorzocht. De twee kinderen werden hierbij niet aangetroffen. De brandweer had na drie uur blussen het vuur onder controle. Nadat de brand geblust was, werd begonnen met de zoektocht naar de lichamen van de twee vermiste meisjes. Nadat de lichamen waren gevonden, werden ze geborgen. Slachtofferhulp heeft zich ontfermd over de ouders en de twee kinderen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Leeuwarden: mannen aangehouden voor vernielingen
De politie heeft zondagavond bij een zalencentrum aan de Breestraat twee mannen van 21 en 42 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernielingen. Bewakers van het zalencentrum zagen op heterdaad de mannen de schaamschotten op het herentoilet vernielen en hielden de mannen aan. Er werd meteen met de politie gebeld die de verdachten van de bewakers overnam en ze voor nader onderzoek meenam naar het bureau.

Boelenslaan: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
De politie heeft zondagmiddag op de Blauhusterwei het rijbewijs van een 55-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man slingerend rijden, waarbij hij zo nu en dan de berm meenam. Het vermoeden bestond dat de man teveel gedronken had en hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 995 ug/l. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

Easterwierrum: hok afgebrand
De politie heeft zondagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een hok aan De Dille. Bewoners van het huis hadden in het hok bij hun woning geprobeerd een vuurkorf aan te steken met benzine. Hierbij vatte echter niet alleen de vuurkorf vlam, maar ook de jerrycan waar de benzine in zat. Van schrik werd de jerrycan weggegooid, waardoor het hok en de spullen die hierin opgeslagen lagen ook in brand vlogen. De brandweer heeft de brand geblust. De aangrenzende woning heeft geen rook- of waterschade.

Drachten: verdachte aangehouden voor heling
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 41-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de man fietsen op de Dwarsdyk met achterop zijn fiets een doos. De man werd staande gehouden en verklaarde dat hij daarvoor in een horecagelegenheid een laptop had gekocht. Hierop is de man aangehouden op verdenking van heling en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan