Maandag 14 mei

Politieberichten van maandag 14 mei

Drugscontrole in uitgaansgebieden

KOUDUM/BOLSWARD – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij het Dobbefestival in Koudum en in het uitgaangsgebied in Bolsward gecontroleerd op het gebruik en de handel in (soft)drugs. De controles werden uitgevoerd door middel van een drugshond. Geen enkele van de gecontroleerde stappers bleek in het bezit van drugs te zijn. Door middel van deze controle wilden agenten aan de stappers duidelijk maken dat het bezit en de handel in drugs niet wordt getolereerd.

Inbraak in school

GERSLOOT – De politie onderzoekt een inbraak in een school aan deAengwirderweg. Tussen vrijdagmiddag en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden drie laptops weggenomen. Namens de school deed een 63-jarige inwoner van Gersloot aangifte.

Inbraak in woning

HEERENVEEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning in een flat aan de Munt. Zondagmiddag ontdekte de 31-jarige bewoner bij thuiskomst dat in zijn woning was ingebroken. Alle kasten stonden open en zijn laptop was verdwenen. Het is onduidelijk hoe men binnen is gekomen, dit omdat er geen braakschade zichtbaar was. De man deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging

BANTEGA – De politie heeft zondagmiddag een 22-jarige inwoner van Langelille aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die middag in Bantega een 48-jarige inwoonster van dat dorp bedreigd. Hij was naar de vrouw toegekomen om enkele goederen uit haar schuur te halen. De 22-jarige had hiervoor toestemming, maar om onduidelijke redenen liep het uit de hand. De man werd kwaad en bedreigde de vrouw ernstig. Daarnaast gooide hij ook een accu in de richting van de 48-jarige. De accu raakte de vrouw net niet. De man vertrok vervolgens, waarna de politie werd gewaarschuwd. De inwoonster van Bantega deed aangifte. Agenten gingen naar het woonadres van de 22-jarige man. Daar werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Twee aanhoudingen na ruzie

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man was na een ruzie in Griekstraat met zijn auto een aantal keren op een 49-jarige inwoner van Leeuwarden ingereden. Bij de laatste keer werd de 49-jarige geraakt. Hij kwam daarbij ten val en raakte gewond. De 23-jarige automobilist ging er volgens vandoor. De politie en de ambulance werd gewaarschuwd. Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, lag het slachtoffer nog op de grond. De man was onder invloed van alcohol en wilde niet mee werken. Hij beledigde en bedreigde de agenten en het ambulancepersoneel. Het slachtoffer stond op en liep naar zijn woning. Daar raakte hij buiten bewustzijn. Het ambulancepersoneel ontfermde zich wederom over de man. Hij kwam vervolgens bij en begon weer te schelden. Ook de agenten moesten het weer ontgelden. Uiteindelijk werd de 49-jarige Leeuwarder aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Later die middag werd ook de 23-jarige automobilist aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Ook deze verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Auto vol met accu’s

BROEKSTERWALD – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Zijn 19-jarige plaatsgenoot kreeg een bekeuring. Beide mannen reden in een auto over de Hoofdweg en werden gecontroleerd. Op de achterbank van de auto zagen agenten 30 accu’s liggen. De twee jongens konden daarvoor geen goede verklaring geven. Ondanks dat de agenten er geen goed gevoel bij hadden, konden ze de jongens weinig maken. De 19-jarige bestuurder kreeg wel een bekeuring voor het niet op de juiste wijze vervoeren van accu’s. De 17-jarige werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan deStationsweg. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden een fiets, een kluis en kleingeld weggenomen. Een 46-jarige inwoner van Oudehaske deed aangifte.

Invordering rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige inwoner van Dokkum. Agenten hielden de 51-jarige op de Groningerstraatweg staande voor een controle. Aangezien het vermoeden bestond dat de verdachte alcohol had gebruikt, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de Dokkumer 785 ug/l. Goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de 51-jarige man ingevorderd.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan