Fryslân, 14-12-2009 • Politieberichten van zondag 13 december 11.00 uur t/m maandag 14 december 07.00 uur.

Warten: invordering rijbewijs
De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige inwoonster van Earnewald. De vrouw reed op het Leechlaan 131 km/u, 51 km sneller dan de ter plaatse toegestane 80 km/u. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: fietsster ten val
De politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Warrensterwei. Een 68-jarige fietsster uit Sloten was daar door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. De vrouw werd met mogelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd.

Leeuwarden: Burgernetactie na mishandeling
De politie heeft zondagmiddag met 2024 deelnemers aan Burgernet uitgekeken naar de daders van een mishandeling in een woning aan de Johan Winklerwei. De 49-jarige bewoner van die woning was om onduidelijke redenen mishandeld door twee mannen die bij hem aangebeld hadden. Na de mishandeling waren de twee onbekende mannen op een motor weg gereden. Het slachtoffer werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. Na de melding startte de politie een Burgernetactie. Daarbij werd verzocht uit te kijken naar twee mannen op een motor, motor type “easy rider” met hoge rugleuning. Van één van de mannen kon gemeld worden dat hij een zwart motorjack droeg met blauwe en witte strepen op de mouw. De Burgernetactie leidde helaas niet tot aanhouding van de twee mannen.

Winsum: aanhouding na bedreiging buschauffeur
De politie heeft zondagavond een 61-jarige inwoner van Wommels aangehouden. De man wordt er van verdacht tijdens een busrit van Leeuwarden naar Winsum de vrouwelijke buschauffeur diverse malen met de dood te hebben bedreigd. Aanleiding daarvoor zou geweest zijn dat de buschauffeur volgens de verdachte te vroeg bij een halte was weggereden. Bij Winsum was de maat vol voor de buschauffeur en waarschuwde zij de politie. Deze hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Drachten: politie zoekt getuige aanranding
De politie onderzoekt de aanranding van een 14-jarig meisje, zondag omstreeks 20.30 uur op de Verdeniusstraat. Het meisje werd daar door een nog onbekende man beetgepakt en van haar fiets getrokken. Ze begon vervolgens hard te schreeuwen. Op dat moment kwam er vanuit de richting Burmanialaan een andere man lopen die zei dat ze maar snel weg moest fietsen. Het meisje fietste daarna naar huis, waar de politie werd gewaarschuwd. Het slachtoffer kon het volgende signalement van de dader geven:

[ul][li]Aziatisch uiterlijk.[/li]
[li]20 à 30 jaar.[/li]
[li]Donkere spijkerbroek.[/li]
[li]Zwart/groene gladde nylon Nike jas met capuchon, mogelijk type “Windrunner”. Jas is van onder tot aan borsthoogte zwart van borsthoogte tot kraag is de jas groen zowel voor als achterkant.[/li]
[li]Zwarte muts.[/li]
[li]Sprak gebrekkig Nederlands.[/li]
[li]Mogelijk oorbel met soort diamantje in beide oren.[/li][/ul]

De politie wil via 0900 8844 graag in contact komen met getuigen en dan met name met man die tegen het meisje zei dat ze moest wegfietsen. Voor dat doel kan ook viatelefoonnummer 0800 – 7000 contact opgenomen worden met Meld Misdaad Anoniem.

Drachten: woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Martena. Zondag werd tussen 15.30 en 18.30 uur de achterdeur van de woning opengebroken, waarna een laptop en diverse sieraden werden weggenomen. De 66-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: bromfietser gewond
De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een ongeval op de Willemskade. Een 16-jarige bromfietser uit Leeuwarden was daar in botsing gekomen met een personenauto. De bestuurster van die auto, een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, wilde daar linksaf slaan, overigens zonder richting aan te geven, juist op het moment dat ze door de bromfietser werd ingehaald. De bromfietser raakte bij de daarop volgende botsing gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Kootstertille: eenzijdig ongeval
De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval dat maandagochtend plaatsvond op de Jisteboerewei. Een 24-jarige automobilist was daar door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. De man moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd, waarna hij per ambulance naar het UMC in Groningen werd overgebracht.

Tekst: © Politie Fryslân

112Fryslan

})