Fryslân, 13-07-2009 • Politieberichten van zondag 12 juli 11:00 tot maandag 13 juli 07:00

Dokkum: kruiser in brand
De Technische Recherche van politie Fryslân onderzoekt de oorzaak van een brand op de Dokkumer Ee waarbij één boot geheel uitbrandde en de naastgelegen boot zwaar beschadigd raakte. De boten lagen aangemeerd aan de Voorstreek. Daar is nog door onbekende oorzaak brand in een kruiser ontstaan die vervolgens volledig uitbrandde. De boot die eigendom is van een 60-jarige inwoner van Dokkum, had zijn schip zaterdagmiddag in goede staat achtergelaten. Toen hij zondagmiddag naar boot fietste, zag hij tot zijn verbazing dat deze in brand stond. De milieudienst van Wetterskip Fryslân onderzocht het oppervlakte water op de aanwezigheid van schadelijke stoffen.

Beetgum: bestuurder onwel vrachtwagen bekneld
Bureau Verkeersongevallen Analyse van politie Fryslân onderzoekt de oorzaak van een aanrijding die zondagmiddag op N383 plaatsvond. Daarbij raakten drie inwoners van Leeuwarden, een 66-jarige man, een 50-jarige vrouw en een 10-jarig meisje mechanisch bekneld. De oorzaak van de aanrijding is, dat de bestuurder onwel is geworden en daardoor de macht over het stuur is verloren. De vrachtwagen met aangekoppelde caravan, kwam bekneld tussen de bomen te zitten. De weg is tot 21:15 voor alle verkeer afgesloten geweest. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden en mocht na onderzoek naar zijn familie terugkeren. De bestuurder zal een rijvaardigheidstest moeten ondergaan. Tot die tijd werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Harlingen: inbraak in bedrijf computerschermen weggenomen
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Kimswerderweg, die zaterdagmorgen plaats vond. De dader(s) kwamen het bedrijf binnen door een deur aan de zijkant van het bedrijf te forceren. Er werden vier LCD schermen en een computer buitgemaakt. Een 36-jarige inwoonster van Harlingen deed aangifte.

Siegerswoude: twee mannen aangehouden met stroomstootwapen
De politie maandagmorgen op de Bremerwei, twee mannen, een 19 -en 20-jarige inwoner van Utrecht aangehouden in verband met het in bezit hebben van en stroomstootwapen. Omdat de auto met daarin de twee inzittenden vreemd rijgedrag vertoonden, werd besloten om de auto te controleren.

Onder de stoel van de chauffeur troffen de agenten het wapen aan. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Het wapen is door de politie in beslaggenomen.Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: man weigert bloedproef rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 26-jarige inwoner van Oosthem ingevorderd. De man die in zijn auto reed werd op Lemmerweg staande gehouden omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde. Toen de agenten de man aanspraken, reageerde hij niet en maakte een verwarde indruk. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man vermoedelijk onder invloed van drugs was, werd besloten om een bloedproef af te nemen. Toen de man deze weigerde, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod.

Fryslân: rijden zonder rijbewijs twee processen-verbaal
De politie heeft zondagavond een 26-jarige inwoner van Oudeschoot proces-verbaal gegeven omdat hij zonder rijbewijs in zijn auto reed op de Marktweg. Daarnaast kon hij zich niet legitimeren.

Een 17-jarige inwoner van Lemmer kreeg proces-verbaal omdat hij een auto op de Kadijk in Lemmer. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan

})