Politieberichten van maandag 13 december.

Voorbijganger vindt bromfiets helmen in vaart
HIJUM – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaren van twee helmen die gevonden werden in een vaart bij Hijum. Zondag rond 14.00 uur liep een voorbijganger bij de brug in de Bredyk. Hij zag daar twee bromfiets helmen in het water drijven en belde met de politie. Agenten vonden naast de brug een gedeelte van het vizier van een helm en kunststof delen vermoedelijk afkomstig van een oranje kleurige scooter. Naast de brug, in de berm bij het water, werd een remspoor- en een profielafdruk van een band aangetroffen. Een duikteam van de brandweer heeft een gedeelte van de vaart afgezocht maar niets aangetroffen. Ook zijn er ambulances en een trauma helikopter naar de Bredyk gekomen. De politie wil graag in contact komen met de eigenaren van de helmen om te weten of zij in goede gezondheid zijn. Iedereen die weet wat hier is gebeurd wordt verzocht om met de politie te bellen. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.


Vernieling plantsoen
NIJLAND – De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een plantsoen aan de Koarnleane. Zondag tussen 14.00 uur en 15.00 uur gebruiken twee auto’s de groenstrook als slipbaan die hierdoor flink beschadigd raakte. Een auto die langs de groenstrook geparkeerd stond kwam door het slippen helemaal onder de modder te zitten. Buurtbewoners hadden de kentekens van de veroorzakers genoteerd. Deze bestuurders kunnen binnenkort bezoek van de politie verwachten.

Rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige inwoner van Leeuwarden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Rond 01.00 zagen agenten, in de Pinkstraat, een auto rijden waarvan de verlichting niet in orde was. De bestuurder werd voor een controle staande gehouden. De Leeuwarder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs want dit was ongeldig verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond
HEERENVEEN – De politie heeft zondag rond 18.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Saturnus. Op de kruising Venus met de Saturnus stak een 60-jarige inwoner van Tjalleberd de kruising over. Een auto die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Luxwoude kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De fietser raakte gewond en is met de ambulance overgebracht naar het Tjongerschans ziekenhuis.

Fout parkeren
HEERENVEEN – De politie heeft zondag tijdens de voetbal wedstrijd Heerenveen – Twente in de woonwijken rondom het voetbal stadion controle uitgeoefend op het parkeren. In deze wijken is tijdens de voetbalwedstrijden veel (parkeer) overlast. 80 auto’s zijn bekeurd omdat zij fout geparkeerd stonden. In de omgeving van het voetbal stadion zijn parkeerplaatsen gerealiseerd met een capaciteit van 1200 auto’s. Op sommige parkeerplaatsen was zondag nog ruimte genoeg om hier te parkeren. De politie blijft ook in de toekomst parkeercontroles houden.

112Fryslan