Politieberichten van maandag 13 augustus

Vechtende vrouwen en man aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond in de Sweelinckstraat een 18- en een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling/zware mishandeling. De vrouwen en de man kregen ruzie waarbij met een ijzeren staaf werd geslagen en over en weer klappen vielen. Daarbij raakte de 23-jarige vrouw zodanig gewond dat zij per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na behandeling werd zij aangehouden. Alle aangehouden verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. De oorzaak van de ruzie ligt in de relationele sfeer. Alle betrokken personen deden aangifte tegen elkaar.

Rijbewijs kwijt na snelheidovertreding

FRYSLÂN- De politie heeft zondagavond op diverse plaatsen in Fryslân snelheidscontroles gehouden waarbij de rijbewijzen van drie automobilisten werden ingevorderd. Op de Afsluitdijk, ter hoogte van Breezanddijk, moest een 23-jarige inwoner van Eibergen om 16.30 uur zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met zijn auto 127 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Op de Overijsselseweg te Leeuwarden, werd het rijbewijs van een 25-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd omdat hij rond 20.00 uur 57 kilometer per uur te snel reed waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden reed om 17.20 uur op de Stadsrondweg (N354) in Sneek 73 kilometer per uur te snel waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal tegen de automobilisten opgemaakt.

Beschonken bestuurder veroorzaakte aanrijding

NES (A)- De politie heeft zondagavond op de Strandweg een 63-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en voor het veroorzaken van een aanrijding. De man reed met zijn auto tegen de bloembakken van een horecagelegenheid aan. Toen hij uitstapte bleek hij onvast ter been te zijn en sprak hij met dubbele tong. Een getuige belde de politie. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 670 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Geld gestolen bij diefstal uit woning

DE WESTEREEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van geld uit een woning aan de Tsjerkestrjitte. De diefstal werd zondagmiddag tussen 12.30 uur en 15.30 uur gepleegd toen de bewoner niet thuis was en de achterdeur niet was afgesloten. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van De Westereen deed aangifte.

Bromfietser gewond na oversteken hond

AUGUSTINUSGA- De politie heeft zondagmiddag op Skoalikkers een ongeval afgehandeld waarbij een 21-jarige inwoner van De Westereen gewond raakte. De man reed samen met nog twee andere bromfietsers over de Skoalikkers in de richting van Surhuizum toen plotseling een hond de weg overstak. De Westerener kon de hond niet meer ontwijken en kwam met zijn bromfiets ten val waarbij hij buiten bewustzijn raakte. De gewonde man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aangehouden voort huiselijk geweld

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin. Tijdens een echtelijke twist werd de vrouw door de man geslagen waarna zij de politie belde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het protocol huiselijk geweld zal worden opgestart.

Man aangehouden voor mishandeling barkeeper

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg woorden met een barkeeper in een horecagelegenheid aan de Oude Doelesteeg waarna hij de medewerker een klap gaf. Hierna ging de verdachte er vandoor. Een getuige rende achter de verdachte aan. Hij gaf de gewaarschuwde agenten een goed signalement en looprichting door. De verdachte kon even later in de omgeving van de Vermeerstraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau war hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

RUIGAHUIZEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 29-jarige inwoner van Nijemirdum ingevorderd. Agenten zagen de automobilist in de Jan Jurjenssingel rijden en besloten hem te controleren. Bij het aanspreken bleek de man alcohol te hebben gedronken. De beginnende bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 465 ug/l blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van zes uur.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan