Politieberichten van maandag 12 september

Inbraak in winkel

STIENS- De politie stelt een onderzoek naar een inbraak in een winkel aan het Achterbosk die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond. Men kwam de winkel binnen door een deur te forceren. Uit het bedrijf werd geld weggenomen. De eigenaar, een 48-jarige inwoner van Stiens, deed aangifte.

Fietser gewond bij aanrijding

DRONRIJP- De politie heeft zondagmiddag op de Strjitwei een aanrijding tussen twee fietsers afgehandeld. Daarbij raakte een 18-jarige fietsster uit Amsterdam gewond toen zij, waarschijnlijk door een windvlaag, tegen een 25 fietser uit Aldtsjerk botste. De vrouw liep waarschijnlijk een hersenschudding op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De Aldtsjerkster kwam met de schrik vrij

Twee gewonden bij aanrijding

DRACHTEN- De politie onderzoekt de oorzaak van een aanrijding die zondagmiddag plaatsvond op de kruising Moleneind Zuid-Zijde en de Zuiderhogeweg. Daarbij raakte een 17-jarige bromfietser uit Drachten aan zijn been gewond. De jongen stak vermoedelijk zonder goed uit te kijken de kruising over. Hij werd toen aangereden door een 41-jarige motorrijder uit Beetgum. De motorrijder liep door de botsing een hoofdwond op. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Politie zoekt getuigen van vernieling auto’s

HEERENVEEN- De politie onderzoekt de vernieling van zes auto’s die geparkeerd stonden op de Beugel, de Trekker en de Turfsteker. De vernielingen werden gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag. De auto’s werden met een scherp voorwerp bekrast. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze zinloze vernielingen. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Mannen aangehouden voor bedreiging buschauffeur

GORREDIJK- De politie heeft zondagavond twee inwoners van Gorredijk van 18 en 29 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging van een buschauffeur. De mannen waren in beschonken toestand in de bus gestapt en waren verbaal nogal aanwezig. Toen de chauffeur hier een opmerking overmaakte werd hij bedreigd door de mannen. Hij waarschuwde via 1-1-2 de politie die mannen op de Badweg aanhield. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na weigeren stopteken en rijden onder invloed

MARSSUM- De politie heeft zondagavond een 76- jarige inwoner van Wommels aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man reed met zijn auto over de N31 toen de agenten hem wilden controleren. Nadat de bestuurder een stopteken van de agenten had kregen, reed hij gewoon door. Toen de agenten de bestuurder vervolgens nog een paar stoptekens hadden gegeven waar hij niet op reageerde, besloot men de bestuurder met zijn auto klem te rijden. Tijdens het aanspraken bleek dat al snel dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De bestuurder werd aangehouden en voor nader onderzoek en een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 455 ug/l. Tegen de automobilist werd proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Tevens kreeg hij een rijverbod.

Snorfiets gestolen

AKKRUM- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een snorfiets van het merk RETRO 50, zwart van kleur en voorzien van het kenteken D-524_RL. De scooter werd in de nacht van zondag op maandag rond 04.50 uur achter een woning aan de Buorren weggenomen. Een 25-jarige inwoonster van Akkrum deed aangifte.

Aanrijding door rijden onder invloed

MARSUM- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een aanrijding afgehandeld waarbij bij beide betrokken partijen alcohol in het spel was. Een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden reed op de Ljouwterdyk. De man kwam daar in botsing met een 40-jarige fietser uit Leeuwarden. De fietser raakte niet gewond maar de auto en fiets raakten wel behoorlijk beschadigd. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat beide bestuurders alcohol hadden gedronken. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waarbij de automobilist 860 ug/l blies. De fietser had ook teveel gedronken en blies 485 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Tegen beide bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Burgernet opgestart na inbraak in winkel

GROU- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag Burgernet ingeschakeld waarbij 271deelnemers werden verzocht om mee uit te kijken naar twee verdachten die een inbraak hadden gepleegd bij een watersportbedrijf aan de Kerkstraat. Rond 02.00 uur werd de eigenaar wakker van geluid beneden in de zaak. Toen hij polshoogte ging nemen kwam hij de inbrekers tegen die buitenboordmotoren probeerden te stelen. Toen zij de eigenaar zagen lieten ze de buit vallen en gingen er in een Volkswagen Polo of in een Renault Twingo vandoor. Samen met de deelnemers van Burgernet keken de agenten uit. De inbrekers werden echter niet meer aangetroffen. De eigenaar deed aangifte.

Burgernet ingeschakeld bij zoektocht naar gewonde man

HEERENVEEN- De politie heeft zondagavond Burgernet ingeschakeld waarbij 284 deelnemer werden verzocht om uit te kijken naar een gewonde man. De man was rond 23.00 uur in een bedrijf aan de Mincklerstraat van de trap gevallen en liep daarbij een diepe hoofdwond. Na de val ging de van ervandoor en liet een behoorlijk bloedspoor achter. Agenten waren bang dat de man weleens aan zijn verwondingen zou kunnen overlijden en daarom was het belangrijk dat de het slachtoffer snel zou worden gevonden. Reden om ondanks het late tijdstip toch Burgernet in te schakelen. Na een zoekactie troffen de agenten de gewonde man aan in de van Lidtstraat. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen

Man aangehouden voor vernieling fiets

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op de verdenking van vernieling van een fiets. Een getuige zag dat de man een fiets vernielde en belde via 1-1-2 de politie. Na een zoektocht in het centrum werd de man in de Weerd aangetroffen vlakbij de fiets die hij had vernield. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.


112Fryslan