Politieberichten van maandag 12 maart

Woninginbreker aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak. Een agent in privé tijd zag de Leeuwarder, die te boek staat als woninginbreker, zich verdacht gedragen bij portieken van woningen aan de Pieter Stuyvesantweg. Hij waarschuwde direct de Meldkamer Noord Nederland. Gezien de toename van het aantal woninginbraken in de provincie werd gelijk groot ingezet. Meerdere eenheden gingen naar de opgegeven locatie. Een agent in burger had inmiddels de 45-jarige Leeuwarder gespot bij de portieken van woningen aan de Boeierstraat. De man ging één van de woningen binnen en kwam al snel weer naar buiten. Hij stapte op de fiets en wilde wegrijden. Op de Tjalkstraat werd de Leeuwarder aangehouden. In zijn rugtas zat een laptop die hij even daarvoor had gestolen uit de woning aan de Boeierstraat. De 26-jarige eigenaar deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal vandaag, maandag, op vordering van de officier van justitie geleidt worden voor de rechter-commissaris. Het woninginbrakenteam van de politie Fryslân doet nader onderzoek, dit omdat het sterke vermoeden bestaat dat de man veel meer woninginbraken heeft gepleegd.

Inbraak in bedrijf

HEERENVEEN – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Heremaweg. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd een kluis weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 57-jarige inwoner van Boelenslaan aangifte.

Twee aanhoudingen na ruzie over hond

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Oldegalileen twee inwoners van Leeuwarden van 34 en 45 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De man van 45 jaar had een woordenwisseling gekregen met zijn 34-jarige stadsgenoot vanwege een hond. Deze woordenwisseling liep zo uit de hand dat twee met elkaar in gevecht raakten. Daarbij werd over een weer geslagen. Beide mannen raakten dan ook gewond. De 45-jarig Leeuwarder werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling werd hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Ook zijn 34-jarige stadsgenoot werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Motorrijder op de bon na gevaarlijk rijgedrag

SNEEK – De politie heeft zondagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 32-jarige motorrijder uit Jutrijp. Surveillerende agenten zagen de motorrijder met hoge snelheid over Prins Hendrikkade in de richting van de Jousterkade rijden. De man maakte daarbij met zijn motor zeer veel toeren. Diverse voetgangers reageerden hierop door de man op zijn weggedrag te wijzen door middel van handgebaren. Agenten wisten de 32-jarige te achterhalen. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Koeplein. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werd de CV-ketel en een diverse gereedschappen, waaronder twee zaagtafels, gestolen. De 28-jarige bewoonster deed aangifte.

Man en vrouw met auto te water

DRACHTEN – Twee voetgangers hebben zondagavond een 76-jarige automobilist uit Drachten en zijn 85-jarige passagiere uit het water gehaald. Door nog onbekende oorzaak was de man met zijn auto op de Berglaan te water geraakt. Het duo raakte niet gewond en kon met behulp van de twee voetgangers uit de auto komen. Vervolgens werd de twee opgevangen door het ambulancepersoneel die hen naar huis bracht. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit het water gehaald.

Jongen aangehouden na diefstal bromfiets

JOURE – De politie heeft zondagavond een 19-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling van een bromfiets. Surveillerende agenten kregen een melding dat op het Waagplein in het dorp een bromfiets was gestolen. De 20-jarige eigenaar van de brommer was samen met vrienden gaan zoeken in het dorp. Tijdens hun zoektocht zagen ze de 19-jarige Jouster met de brommer lopen in het Park Heremastate. De jongen werd door hen aangesproken en volgens vastgehouden tot de agenten arriveerden. De 19-jarige verklaarde tegenover de agenten dat hij in opdracht van een vriend de gestolen brommer moest verplaatsen. De politie weet inmiddels wie deze ‘vriend’ is. De 19-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn ‘vriend’ kan deze week bezoek van de politie verwachten. De eigenaar van de scooter deed aangifte.

Inbraak in woning

HOUTIGEHAGE – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Klompmakkerspaad. In de nacht van zondag op maandag kwam binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd een portemonnee weggenomen. De 85-jarige bewoner deed aangifte.

Automobiliste aangehouden voor diefstal

NOARDBURGUM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige automobiliste uit Kollum aangehouden op verdenking van het bezit van drugs, diefstal en het mogelijk rijden onder invloed van drugs. Surveillerende agenten zagen bij een bushalte aan de Rijkstraatweg een auto staan. Het voertuig viel op omdat de lichten branden. De agenten stopten en liepen naar de auto. Daar zagen ze een vrouw voorover tegen het stuur liggen. Met de nodige moeite kregen ze de automobiliste wakker. De agenten hadden het sterke vermoeden dat ze onder invloed van drugs verkeerde. In de auto zagen ze namelijk een kleine hoeveelheid speed en een flesje met daarin GHB liggen. In de kofferbak van de auto lag een tas vol met gereedschap. De vrouw kon hier geen goede verklaring voor geven. Ze werd dan ook aangehouden op verdenking van diefstal en het bezit van drugs. De speed, GHB en het gereedschap werden in beslag genomen. De vrouw uit Kollum werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Van de arts die dit deed mocht de vrouw niet worden ingesloten vanwege haar zware drugsverslaving. De verdachte werd daarom gelijk gehoord, waarna tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd. Vervolgens mocht de vrouw het bureau weer verlaten.

Inbraak in bestelbus

GORREDIJK – De politie onderzoekt een inbraak in een geparkeerde bestelbus aan de Burgemeester Selhorststraat. In de nacht van zondag op maandag werd het ingebouwde navigatiesysteem, een reistas en een portemonnee weggenomen. De 54-jarige eigenaar deed aangifte.

Politie zoekt getuigen mishandeling

LEEUWARDEN- De politie zoekt getuigen van een mishandeling die zaterdagavond rond 18.00 uur plaatsvond. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden reed in zijn auto uit de richting van Henri Dunant in de richting van de Aldlânsdyk. Toen hij de Aldlânsdyk opreed werd hij afgesneden door een Honda-Civic. Toen beide auto’s stopten, kwam de bestuurder van de Honda uit zijn auto en liep naar het slachtoffer die nog in zijn auto zat. Toen die zijn raam open deed, kreeg een klap in zijn gezicht. Vervolgens trapte de onbekende man tegen de auto waardoor er schade ontstond. Het slachtoffer deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze mishandeling. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling

HEERENVEEN- De politie zoekt getuigen van een mishandeling die zondag 11 maart 2012 omstreeks 05:00 uur plaatsvond op het Molenplein ter hoogte van de Romkessteeg. Een man was door nog onbekende reden van zijn fiets gevallen en kwam op straat terecht. Een groepje van twee mannen en een vrouw zag dit gebeuren en lachten het slachtoffer uit waarna er ruzie ontstond. Een ander groepje bestaande uit twee mannen en vrouw zag de ruzie en ging zich hiermee bemoeien. Hierbij ontstond er ruzie tussen de laatste twee groepen waarbij er over en weer werd geslagen. Er werd aangifte gedaan. De eerste twee mannen verdwenen tijdens de ruzie van het toneel zonder dat hun identiteit bekend is geworden. De politie graag in contact komen met deze twee mannen. Hen wordt gevraag om contact met de politie op te nemen. U kunt daarvoor contact opnemen met de politie in Heerenveen via 0900-8844.

112Fryslan