Maandag 11 juni

Politieberichten van maandag 11 juni

Fietsster overleden na aanrijding

DAMWALD- Bij een verkeersongeval is zondagmiddag een 77-jarige vrouw uit Damwald om het leven gekomen. Omstreeks 15.35 uur fietste zij op de Doniaweg en kwam door nog onbekende oorzaak in aanrijding met een 72-jarige automobilist uit Broeksterwald. De vrouw raakte ernstig gewond en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Bureau Verkeersongevalsanalyse kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen.

Burgernetactie vermissing jongetje

GROU – Zondagmiddag is dankzij een zoekactie en een burgernetactie een 10-jarige jongetje terecht. Omstreeks 15.20 uur werd via Burgernet de oproep uitgedaan om naar het jongetje, dat vanaf de Kanaalstraat was vertrokken, uit te kijken. Hij was sinds 13.00 uur vermist. De familie is gaan zoeken en er werd een Burgernetactie opgestart waarbij 147 deelnemers werden bereikt. Uiteindelijjk werd het jongetje op een schoolplein aangetroffen en kon weer naar huis worden gebracht.

Laptop gestolen bij inbraak

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Dirk Zeperweg. Tussen woensdagmiddag en zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werd een laptop gestolen. De 18-jarige bewoner deed aangifte.

Stereo in beslag genomen na geluidsoverlast

OOSTERWOLDE – De politie heeft zondagmiddag de stereo-installatie van een 30-jarige inwoner van Oosterwolde in beslag genomen. De man veroorzaakte voor de zoveelste keer geluidsoverlast. De afgelopen periode had de man diverse verzoeken gekregen om te stoppen met deze overlast. Toen buurtbewoners zondagmiddag wederom de politie belden om te klagen over geluidsoverlast besloten agenten om deze keer de gehele installatie in beslag te nemen. Gezien de geestelijke toestand van de man moet nog worden gekeken of er proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bekeuring voor onveilig en agressief rijgedrag

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag aan het einde van de middag een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden een bekeuring gegeven voor onveilig en agressief rijgedrag. De man stond met zijn auto te wachten voor de verkeerslichten op het Zuiderplein. Toen de man mocht oprijden, liet hijbeide voorwielen spinnen en de banden maakten daarbij een hard gierden geluid. Diverse fietsers en voetgangers schrokken hiervan. Reden voor de agenten om deze bestuurder te achterhalen. Dit lukte pas in de Franklinstraat. Daar kreeg hij een bekeuring van 340 euro voor onveilig en agressief rijgedrag. De bestuurder heeft hiervoor al vaker bekeuringen gekregen.

Fietsers botsen

DRACHTSTERCOMPAGNIE – De politie heeft zondagavond een verkeersongeval op De Knobben afgehandeld. Omstreeks 18.15 uur waren twee personen met de sturen van de fiets in elkaar gereden en hierdoor ten val gekomen. Ambulancepersoneel was ter plaatse gekomen en heeft een van de fietsers, een 16-jarige jongen uit Drachten, met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis Nije Smellinghe.

Inbreker betrapt

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt twee woninginbraken in deLieuwenburg. Zondagavond kwam een 46-jarige inwoner van Leeuwarden thuis. Hij zag een voor hem onbekende man uit de woning van zijn buren komen. Toen de twee elkaar zagen liep de onbekende man snel de woning van de buren binnen en trok de deur dicht. De 46-jarige wilde zijn voordeur openen, maar zag tot zijn verbazing dat zijn deur op een kier stond. In de woonkamer was alles overhoop gehaald. De 46-jarige liep direct naar buiten en zag daar de onbekende man weer uit de woning van zijn buren komen. De man was in het bezit van twee grote tassen en sloeg op de vlucht. Ook hier bleek ingebroken te zijn. Ondanks een zoekactie van de politie, waarbij ook nog Burgernet werd ingezet, kon de inbreker niet meer worden achterhaald. Het signalement van de man is als volgt:

*20-30 jaar
*Noord-Afrikaans uiterlijk
*normaal, mager postuur
*1.80 meter lang
*licht getint
*donker kort haar
*rood baseball petje
*blauwe spijkerbroek
*donker jasje
*twee grote sporttassen waarvan één de kleur rood had.


Weet u wie deze man is of heeft u anderszins informatie over de twee woninginbraken? Neem dan contact op met politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie maakt einde aan straatrace

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Celsiusweg een einde gemaakt aan straatrace met motoren en bromfietsen. Agenten hadden een melding gekregen dat maar liefst 40 personen zich in de straat hadden verzameld. Een deel van hen zou deelnemen aan een straatraces. Met meerdere voertuigen gingen agenten naar de Celsiusweg. Toen ze daar arriveerden zagen ze dat twee bromfietsers uit Leeuwarden van 35 en 21 jaar net waren begonnen met een sprint tegen elkaar. De straatrace werd onmiddellijk stilgelegd. En tegen de twee bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt voor het straatracen. Tevens kreeg de 21-jarige een bekeuring voor een te gladde bromfietsband. Tegen een andere bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen kentekenbewijs kon tonen. De politie gaat de komende periode vaker controleren op de Celsiusweg.

Twee auto-inbrekers aangehouden

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de Dwarswyk een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een auto-inbraak. Ook een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Hij stond namelijk op de uitkijk. Surveillerende agenten zagen de 21-jarige Leeuwarder lopen en besloten hem, gezien zijn staat van dienst, te volgen. Niet veel later zagen ze van een geparkeerde auto beide portieren openstaan. De Leeuwarder wilde net het voertuig verlaten. Het gehele dashboardkastje was overhoop gehaald. Hij werd direct aangehouden. Het was de agenten opgevallen dat in de omgeving nog een man stond. Hij stond op de uitkijk om zo bij onraad de 21-jarige te kunnen waarschuwen. Ook hij werd aangehouden. Op straat vonden agenten een strip waarmee de auto vermoedelijk was geopend. Tijdens de fouillering vonden agenten in de kleding van de 21-jarige nog twee parfum flesjes. Volgens de eigenaresse waren die afkomstig uit haar auto. In de omgeving van de Dwarswyk werden nog een aantal auto’s aangetroffen waar het duo vermoedelijk had geprobeerd in te breken. Deze eigenaren moeten nog door de politie worden benaderd. Het duo werd voor nader onderzoek ingesloten.

Bekeuring voor onnodig claxonneren

GOUTUM – Een 18-jarig automobilist uit Marssum heeft in de nacht van zondag op maandag de claxon uit zijn auto moeten verwijderen. Agenten waren net bij de locatie geweest waar het dorpsfeest zich afspeelde toen ze een auto hoorden claxonneren. Gezien het geluid dat de claxon produceerde, was dit niet een standaard claxon. De bestuurder kreeg een stopteken en de agenten schreven een bekeuring uit voor het onnodig claxonneren. Tevens moest de 18-jarige het ingebouwde apparaat uit zijn auto verwijderen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan