Politieberichten van zondag 10 januari 11.00 uur t/m maandag 11 januari 07.00 uur

Uitwellingerga: auto over de kop
De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een ongeval op de A7. Een 20-jarige automobilist was daar door waarschijnlijk de gladheid geslipt en vervolgens met zijn voertuig in de berm over de kop geslagen. De bestuurder liep daarbij een hoofdwond op, waarvoor hij per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd overgebracht.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Boorne. Daar werd zondag tussen 15.00 en 20.00 uur een raam geforceerd, waarna ondermeer een foto- en een videocamera werden weggenomen. De 47-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: brand Aldlanstate
De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een brand in serviceflat Aldlanstate aan de Hempenserweg. Om 22.40 uur werd daar een brand gemeld in een hobbyruimte in de kelder van het complex. De brandweer had het vuur snel onder controle, zodat alle bewoners in hun woning konden blijven. De schade bleef
beperkt tot de hobbyruimte.

Wolvega: rijden onder invloed
De politie heeft maandagmorgen tijdens een verkeerscontrole een 39-jarige man uit Wolvega staande gehouden omdat hij met teveel drank op zijn auto bestuurde. De man werd gecontroleerd op de Van Harenstraat in Wolvega. Hij blies op het politiebureau 555 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Harlingen: vernieler aangehouden
De politie heeft zondagmiddag een 27-jarige man uit Harlingen aangehouden, omdat hij twee ramen van twee voordeuren had vernield in de Prinses Margrietstraat. Hij pleegde de vernieling nadat hij ruzie had gekregen met een 39-jarige plaatsgenoot uit die straat. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

112Fryslan