Politieberichten van maandag 10 mei.

Ernstig verkeersongeval Froonackerdyk
BRITSWERT – Bij een verkeersongeval op de Froonackerdyk (N384) ter hoogte van de afslag naar Britswert zijn een 33-jarige man uit Westhoek en een 44-jarige vrouw uit Franeker om het leven gekomen. In de verongelukte auto zaten vijf personen. De andere drie inzittenden, een 5-jarige jongen uit Franeker, een 29-jarige man uit Franeker en een 27-jarige vrouw uit Westhoek, zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 19.00 uur reed de auto met hierin de slachtoffers over de Froonackerdyk in de richting van Franeker. Vlak voor de afslag naar Britswert haalde de betreffende auto een aantal auto’s in. Een van deze auto’s sloeg echter linksaf richting Britswert. De auto met de slachteroffers week hier voor uit, reed door de berm en kwam tot stilstand in een sloot tegen een dam.

Door getuigen, omstanders en diverse hulpdiensten is assistentie verleend en ook is de hulp van de trauma helikopter ingeroepen. De 29-jarige man en 5- jarige jongen zijn met de ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. De 27 jarige vrouw is per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Inbraak bedrijf
JOURE – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan Marconiweg. In de nacht van zondag op maandag werd rond 02.30 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat er ingebroken was in dit bedrijf. Onbekenden hadden de achterdeur doorgezaagd en waren naar binnengegaan. Uit het bedrijf is de kluis gestolen.

Verdachten inbraak aangehouden
LEMMER – De politie heeft twee jongens uit Utrecht van 19- en 20 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Omstreeks 03.00 uur zag een getuige drie mannen rondhangen bij een bedrijf aan de Stationsweg. Via 1-1-2 belde de getuige met de politie. De ter plaatse gekomen agenten zagen dat er een rolluik geforceerd was en dat er diverse goederen uit dit bedrijf op straat lagen. Ook werd een grote tas met inbrekers werktuigen aangetroffen. Er werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld in de omgeving en achter een auto die in het Waaigat geparkeerd stond, werd de 20-jarige verdachte aangetroffen. In een andere geparkeerde auto waarvan de ramen erg beslagen waren, werd de 19-jarige verdachte aangetroffen. De 3e verdachte is niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerder in die nacht gepleegde inbraak in Joure. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek in zijn gesloten.

112Fryslan