Politieberichten van maandag 10 januari.

Twee personen gewond bij aanrijding letsel
DONIAGA – De politie heeft zondagochtend op de A6 een aanrijding afgehandeld waarbij een 47-jarige vrouw en een 50-jarige man uit Drachten gewond raakten. De man en de vrouw reden op de linker rijstrook toen vermoedelijk een ander voertuig plotseling naar links kwam. Hierop moest de bestuurder afremmen waarna hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam eerst in de middenberm, vervolgens in de rechter berm en sloeg daarna twee keer over de kop. Het voertuig belandde vervolgens in de sloot. Andere automobilisten zagen het ongeluk gebeuren en wisten de man en de vrouw uit hun benarde positie te bevrijden. Uit voorzorg werd de traumahelikopter gewaarschuwd, maar die bleek uiteindelijk niet nodig. Voor de landing van de helikopter is de A6 ter hoogte van St. Nicolaasga tijdelijk afgesloten geweest. De slachtoffers zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor vernieling
LEMMER – De politie heeft zondagochtend een 41-jarige man uit Lemmer aangehouden op verdenking van vernieling. Een 42-jarige inwoner van Lemmer zag toen hij thuis kwam bij zijn voordeur een gebroken ruit en een plas bloed liggen. Er was uit de woning niets weggenomen. De 42-jarige had een vermoeden wie de dader was en belde hierop de politie. Na het verhaal aangehoord te hebben besloten de agenten langs te gaan bij de betreffende persoon. Toen er werd opengedaan, zagen de agenten dat de man met een groot verband om zijn voet liep. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt

Doorrijden na aanrijding
DRACHTEN – De politie heeft zondagochtend op De Meer een 68-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van ongeval. Een getuige had gezien dat de automobilist op de Stationsweg tegen een verkeerspaal was gereden en vervolgens was doorgereden. De getuige had het kenteken genoteerd en had vervolgens de politie gebeld. Agenten troffen de beschadigde auto van de verdachte op de oprit van zijn woning aan, waarna de 68-jarige werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau welke hij na verhoor weer mocht verlaten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Elektronica weggenomen bij inbraak
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Wijnhornsterstraat. Vermoedelijk kwam men binnen door tussen zondagmiddag en zondagavond een deur te forceren. Uit de woning werden twee laptops en een Playstation meegenomen. De 37-jarige bewoonster deed aangifte.

Man onwel na aanrijding
KOLLUMERZWAAG – De politie heeft zondagavond een aanrijding afgehandeld op de Foarwei waarbij een 49-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde gewond raakte. De man reed in de richting van Zwaagwesteinde toen hij bij een wegversmalling geen voorgang verleende aan een 21-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde. In eerste instantie was er alleen blikschade geconstateerd totdat de 49-jarige man onwel werd. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Burgernetactie na diefstal auto
LEMMER – De politie heeft samen met de deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een gestolen rode Mercedes-benz C180 met kenteken NS-HN-68. De auto werd zondag aan het einde van de middag gestolen vanaf een parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Vuurtorenweg. De 81-jarige eigenaar uit Sneek ontdekte de diefstal en waarschuwde de politie via 1-1-2. De centralist van de Meldkamer Fryslân startte hierop een Burgernetactie, tevens werd op [url=http://www.twitter.com/meldkamer_frl]www.twitter.com/meldkamer_frl[/url] een tweet over de diefstal geplaatst. De auto werd echter niet meer aangetroffen.

Rijden onder invloed
OOSTERZEE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Herenweg een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten kregen de melding dat de automobilist onder invloed van alcohol reed en gaven hierop de 36-jarige bestuurder een stopteken. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 910 ug/l, goed voor een rijverbod van elf uur. Aan het bureau bleek dat de verdachte vermoedelijk niet in het bezit was van een rijbewijs. Vanwege het feit dat de man zonder vast woon- of verblijfplaats is, zal hij de boete direct moeten betalen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan