Maandag 10 augustus

Fryslân, 10-08-2009 • Politieberichten van zondag 9 augustus 11.00 uur t/m maandag 10 augustus 07.00 uur

Lemmer: motorrijder onderuit
De politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Plattedijk. Een 51-jarige motorrijder uit Staphorst was daar ten val gekomen toen hij moest remmen voor een auto die vanaf het industrieterrein ineens de weg op reed. De motorrijder verloor door de remmanoeuvre de controle over zijn voertuig en ging onderuit. Hij werd met letsel aan zijn enkel en borst per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto die voor de motorrijder de weg opreed. Het betrof een klein model rode auto met een geel voorwerp op de hoedenplank. De bestuurder van deze auto is verder gereden zonder te stoppen..

Buitenpost: aanrijding met letsel
De politie onderzoekt een ongeval zondag om ca. 19.00 uur op de Bruggelaan, waarbij een 24-jarige automobiliste uit Burgum en haar 18-jarige vrouwelijke passagier uit Kolumerzwaag letsel opliepen. Het ongeval werd veroorzaakt door een kleine zwarte auto, die na een inhaalmanoeuvre de auto van de inwoonster van Burgum had gesneden. Zij moest daardoor bijsturen, raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt en kwam met haar auto in een sloot aan de linkerkant van de weg terecht. De bestuurster en haar passagier werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De bestuurder van de zwarte auto is na het ongeval doorgereden.

Goutum: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Kollum. De man reed op de N31 170 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 100 km/u.

Leeuwarden: bromfietser onder invloed
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige bromfietser uit Leeuwarden. De man bleek bij een controle op de Julianastraat onder invloed te zijn. Hij moest op het bureau een ademanalyse ondergaan met 800 ug/l als resultaat.

Sneek: aanhouding
De politie heeft zondagavond een 22-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van een melding dat een man ter hoogte van de Liaukemastraat stennis schopte. Ter plaatse troffen agenten de verdachte aan die zich agressief tegen hen gedroeg. De verdachte schopte en sloeg vervolgens een deuk in een geparkeerde auto, waarop de agenten besloten hem aan te houden. Met veel moeite lukte het hen de verdachte in bedwang te krijgen, waarna de man geboeid naar het bureau werd overgebracht. Bij zijn aanhouding bedreigde en beledigde de verdachte de politieagenten.

Akkrum: onder invloed
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige automobilist uit Leeuwarden. Surveillerende agenten zagen de Leeuwarder slingerend over de A32 rijden en hielden hem staande. Omdat de man bleek te hebben gedronken werd hij naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Daar blies hij 895 ug/l.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van vernielingen van en diefstallen uit auto’s
De politie onderzoekt een aantal vernielingen van en diefstallen uit auto’s aan de Adonisweg die vermoedelijk zaterdagavond zijn gepleegd. Hierbij werden vijf auto’s beschadigd die geparkeerd stonden bij een garagebedrijf. Uit de voertuigen werden onder andere speakers, oliekoeler, ruitenwissers en een radio/cd speler weggenomen. Meerdere auto’s werden beklad en van één werd een raam ingeslagen. De politie komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Oosterwolde: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft zondagochtend een aanrijding op ’t Oost afgehandeld waarbij een 18-jarige bromfietser uit Siegerswoude gewond raakte. De jongen reed in de richting van het centrum. Een tegemoet komende 22-jarige automobilist uit Oosterwolde wilde afslaan richting het benzinestation en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De 18-jarige remde hierop om een aanrijding te voorkomen. Daarbij blokkeerde vermoedelijk zijn voorwiel waardoor hij ten val kwam. Hij liep daarbij letsel aan zijn pols op waarvoor hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Makkinga: jongen gewond na eenzijdige aanrijding
De politie heeft zondagochtend een aanrijding op de Prikkedam afgehandeld waarbij een 10-jarige jongen uit Wolvega gewond raakte. De jongen was door onbekende reden met zijn crossmotor tegen een boom gereden. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Heerenveen: invordering rijbewijs na rijden onder invloed en aanrijding
De politie heeft zondagmiddag op de Vogelweide een 44-jarige automobilist uit Rotsterhaule aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie kreeg de melding dat er een auto in de greppel lag. Ter plaatse troffen zij de 44-jarige man in het voertuig die uiteindelijk zelfstandig uit de auto kon komen. Omdat er een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 875 ug/l, goed voor een rijverbod van elf uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Noardburgum: vrouw onwel veroorzaakt aanrijding
De politie heeft zondagmiddag een aanrijding op de Oude Commissieweg afgehandeld. Een 25-jarige automobiliste uit Dokkum raakte onwel achter het stuur waardoor zij op de andere weghelft terecht kwam. Daar reed een 41-jarige automobilist uit Noardburgum die de auto niet kon ontwijken. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij niemand gewond raakte. De vrouw is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan