Politieberichten van maandag 1 november.

Vernieler van auto aangehouden
WOLVEGA- De politie heeft zaterdagavond op de Pieterslaan een 23-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van vernieling. Getuigen hoorden een harde klap en zagen dat de man tegen een auto schopte en de autospiegels vernielde. Zonder te aarzelen belden de getuigen via 1-1-2 de politie. Ondertussen volgden de getuigen de man en konden hem aanhouden op de kruising Lijsterstraat en Pieterslaan. De man werd overgedragen aan de politie waarna hij voor verhoor werd ingesloten in het politiebureau. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Wolvega, deed aangifte.

Man aangehouden voor diefstal kabel
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag op een parkeerterrein bij het WTC/Expo aan de Heliconweg, een 38-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van diefstal. Getuigen zagen dat de man een kabelrol wegnam op het Zaailand en vervolgens wegfietste. Door achter de verdachte aan te fietsen en ondertussen de politie via 1-1-2 te waarschuwen, kon deze even later door de politie worden aangehouden. De kabelrol werd in beslag genomen terwijl de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Geld weggenomen bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die zondagavond plaatsvond in de Jan Steenstraat. Uit de woning werd geld weggenomen. Het is nog onbekend hoe de dader(s) de woning binnen zijn gekomen. Een 27-jarige vrouw deed aangifte.

Raam van woning vernield
GROU- De politie onderzoekt de vernieling van een raam van een woning in de Kievietstraat. In de nacht van zondag op maandag hoorde de aangever, een 25-jarige inwoner van Grou, een harde klap en zag dat er een raam van zijn woning was vernield. De man deed aangifte.

Vrouw beroofd van handtas
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een diefstal met geweld die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond op de Voorstreek. Toen een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden rond 1.55 uur via de Wirdumerdijk – Over de Kelders naar de Voorstreek was gelopen, werd ze ingehaald door een man die met een harde ruk haar tas uit haar handen trok. De man verdween vervolgens in de richting van de Wortelhaven.

Signalement van de dader:
[bullets]Man
Afrikaanse of Antilliaanse afkomst
Lengte 180-185
Zwart, kort kroes haar
Opvallende grote ogen
Zwarte jas.[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben of anderszins informatie hebben. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbraak in school
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Esdoornstraat die zondagavond plaatsvond. Door een ruit te vernielen kwamen de dader(s) het gebouw binnen en namen twee computers mee. Een 48-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Laptop gestolen bij woninginbraak
SNEEK- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Molenkrite. De inbraak vond vermoedelijk overdag plaats. Door een kantelraam te forceren kwam de dader(s) de woning binnen en werd er uit de woning een laptop en subwoofer gestolen. De eigenaar, een 18-jarige inwoner van Sneek, deed aangifte.

Man veroorzaakt onder invloed een aanrijding
WEST-TERSCHELLING- De politie heeft zondagmiddag op de Willem Barentzkade een eenzijdige aanrijding afgehandeld waarbij de bestuurder, een 43-jarige inwoner van Zwolle, te veel had gedronken. Toen de agenten ter plaatse kwamen om de aanrijding af te handelen, bleek de bestuurder alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 1165 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 15 uur.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
SURHUISTERVEEN- De politie heeft zondagmiddag op de Scheiding het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Utrecht ingevorderd. De man viel op vanwege zijn hoge snelheid. Door hem met een te volgen, konden de agenten een snelheid meten van 150 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De man moest mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem weg opgemaakt. Daarnaast moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Burgernetactie na vermissing
LEEUWARDEN – De politie heeft het weekend twee keer een Burgernetactie gestart vanwege de vermissing van een 14-jarige inwoner van Leeuwarden. Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur verliet de jongen kwaad zijn woning. Toen hij om 22.00 uur nog steeds niet thuis was, waarschuwde de moeder de politie. Zaterdag volgde onderzoek maar dat leverde niet veel op. Daarom besloot de centralist van de Meldkamer Fryslân om zaterdagavond een Burgernetactie te starten en een tweet te plaatsen op [url=http://www.twitter.com/politiefryslan]http://www.twitter.com/politiefryslan[/url]. Zondag werd wederom een Burgernetactie gestart. Beide acties werden per sms verzonden. Ondanks diverse tips is de jongen niet terug. Zijn signalement is als volgt:

[bullets]Blanke jongen
Blond haar
Tenger
1.60 meter lang
‘Plaatjesbeugel’ op tanden boven en onder gebit
Roodkleurige, glanzende jas met capuchon
Daaronder zwart/witte NIKE jas (wisselt deze combinatie ook wel met de rode jas)
Paarskleurige NIKE gympen
Blauwe spijkerbroek
Draagt mogelijk een Cambuurmuts[/bullets]

Heeft u de 14-jarige jongen het afgelopen weekend gezien of weet u waar hij op dit moment is? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844.

112Fryslan