Fryslân, 01-06-2009 • Politieberichten van zondag 31 mei 11:00 uur tot maandag 01 juni 2009 11:00 uur

Fryslân: visserij controle
De politie samen met controleurs van de Hengelsport Federatie Fryslân in het kader het project “Lit de iel mar rinne, snoekbaarsvisserij” een uitgebreide controle in diverse wateren van Fryslân gehouden. De controles vonden op zaterdag en zondag plaats op de Friese meren en andere viswateren.

In de Alde Feanen werden 29 vissers gecontroleerd waarvan één visser te veel snoekbaars had gevangen. Deze werden in beslag genomen en de visser kreeg proces-verbaal.

In de omgeving van Sneek/Terhorne werden 63 vissers gecontroleerd waarvan zes vissers proces-verbaal kregen omdat zij met levend aas visten. Daarnaast controleerden de agenten op het varen met snelle motorboten. Er werden 12 schippers gecontroleerd waarvan er vier proces-verbaal kregen voor het niet tonen van het vaarbewijs, overschrijding van de snelheid, varen zonder vaarbewijs en omdat een registratie niet op een boot aanwezig was.

Op het Hegermeer werden 54 vissers gecontroleerd waarvan zeven er proces-verbaal kregen voor het vissen met levend aas. 10 vissers visten met teveel hengels en één persoon had geen vispas in zijn bezit.

In de omgeving van Sneek/Sloten werden 25 vissers gecontroleerd. Twee daarvan visten met levend aas. Een andere visser viste met teveel hengels terwijl twee andere personen ondermaatse ruisvoorn als aas gebruikten. Ook trof de politie nog een boot aan welke gestolen bleek te zijn.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Camstraburen die zondagmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur plaatsvond. De dader(s) kwamen de woning binnen door een deur te forceren. Er werd een mobiele telefoon weggenomen. Een 20-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Harlingen: aanrijding letsel
De politie heeft zondagmiddag het ambulance personeel geassisteerd bij een ongeval tussen een personenauto, die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Harlingen en een motorrijder, een 33-jarige inwoner van Assen. De oorzaak van ongeval was dat de automibilist zijn auto wilde keren op de Westerzeedijk. Daarbij zag hij de motorrijder over het hoofd. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Joure: diefstal auto, dader aangehouden
De politie heeft zondagmiddag een 20-jarige inwoner van Joure bij Goingarijp aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De man was die middag uit Joure vertrokken en nam zonder toestemming de auto van de eigenaresse mee. Zij belde direct via 1-1-2 de politie die man even later kon aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Een 46-jarige inwoonster van Joure deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in een woning, getuigen gezocht
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Wissedwinger. Door een deur te forceren wist men de woning binnen te komen. De inbraak vond zondagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur plaats. Uit de woning werden een spelcomputer en kleingeld weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: vernieling bus, vier verdachten aangehouden
De politie heeft zondagavond vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht het interieur van een supportersbus te hebben vernield. De bus vervoerde supporters die de wedstrijd Roda JC-Sc. Cambuur hadden bezocht. De mannen van 17, 21, 22 jaar allen inwoners van Leeuwarden en een 22-jarige inwoner Harlingen werden door de stewards in de bus aangehouden waarna zij aan de politie overgedragen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Vlieland: belediging en verzet, man aangehouden
De politie heeft maandagmorgen een 20-jarige inwoner van Vlieland aangehouden voor belediging en voor verzet. De agenten zagen een groepje jeugd in de Dorpsstraat lopen die nogal luidruchtig waren. Toen zij de jongens vroegen om iets minder lawaai te maken, begon de verdachte zich vervelend te gedragen. Toen de agenten hem naar zijn identiteitsbewijs vroegen, meende de man de agenten nog te moeten beledigen. Toen zij de man aan wilden houden verzette hij zich hevig waarna hij overgebracht is naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal voor het beledigen van een ambtenaar in functie, krijgt de man nog proces-verbaal voor het plegen van verzet. Ook kreeg hij nog een bekeuring voor openbare dronkenschap en nachtrumoer.

Vrouwenparochie: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft rond middernacht in de nacht van zondag op maandag een 23-jarige inwoner van leeuwarden proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed van alcohol. De agenten zagen de man in zijn auto op de J.P. van der Bildtstraat rijden waarna zij besloten om hem te controleren. Toen zij hem aanspraken rook hij inwendig gebruik van alcohol. De man is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar 390 ug/l blies. Aangezien de automobilist beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed kreeg hij nog een rijverbod.

Oudwoude: gevaarlijk rijgedrag, proces-verbaal
De politie heeft zondagavond een 19-jarige inwoner van Dokkum proces-verbaal gegeven voor gevaarlijk rijgedrag. Toen de agenten met hun dienstvoertuig op de Lauwersmeerweg reden, kwam uit tegenovergestelde richting een auto rijden waarvan de bestuurder half uit het open dak van de auto hing en naar andere weggebruikers zwaaide. Daarop werd besloten de automobilist aan te spreken.

De automobilist kreeg proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag.

Noardburgum: diefstal radarapparatuur, twee verdachten aangehouden
De politie heeft zondagavond twee mannen, een 23-jarige en een 22-jarige inwoner van Burgum aangehouden voor het stelen van radarapparatuur. Agenten die op de Rijksstraatweg bezig waren met een snelheidscontrole, zagen dat twee knapen bezig waren de radarapparatuur in hun auto te laden en vervolgens weg reden. Via het genoteerde kenteken kwam men de mannen op het spoor.In Burgum trof men de auto aan. In de kofferruimte van de auto lag de gestolen radarapparatuur. Eén verdachte kon ter plaatse worden aangehouden, terwijl de tweede verdachte even later in zijn woning elders werd aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.

Bolsward: vernieling van winkelruiten
De politie onderzoekt de vernieling van twee winkelramen van twee bedrijven aan de Skilwyk die rond middernacht in de nacht van zondag op maandag heeft plaatsgevonden. De vernieling vond vermoedelijk plaats doordat een groep ruzie had gekregen. Tijdens de vechtpartij die er ontstond werden enkele mannen tegen de ramen geduwd waarna deze kapot gingen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Stavoren: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Smidsstraat. Deze vond op maandagmorgen plaats. Via een garage deur te forceren wist men het bedrijf binnen te komen. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. Een 36-jarige inwoner van Stavoren deed aangifte.

Deinum: poging diefstal pinautomaat en vernieling lichtmast. Politie zoekt getuigen
De politie onderzoekt een poging diefstal van een pinautomaat die in de nacht van zondag op maandag, rond middernacht, plaatsvond. Ook bleek een lichtmast, die in de nabijheid van automaat stond, te zijn vernield. Men heeft geprobeerd de automaat open te breken wat niet lukte waarna men deze met een vloeistof heeft bespoten en in brand werd gestoken.De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

112Fryslan

})