Politieberichten van zondag 31 januari 11.00 uur t/m maandag 1 februari 07.00 uur.

Drachten: diefstal scooter
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een donkerblauwe Peugot Vivacity scooter met kenteken 44-FLS-2. De scooter werd zondag tussen middernacht en 11.00 uur voor de voordeur van een woning aan de Leeuwerikstraat weggenomen. De 44-jarige eigenaar deed aangifte.

Gorredijk: rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 80-jarige man uit Apeldoorn in verband met gevaarlijk rijgedrag. Via de meldkamer was een melding binnengekomen dat een auto zeer langzaam slingerend over de A7 reed. Agenten zagen de auto ter hoogte van de afslag Ureterp, waar de bestuurder de auto net op de vluchtstrook tot stilstand had gebracht. De bestuurder, de 80-jarige man, gaf aan dat hij even zijn benen wilde strekken. De agenten brachten de man naar het bureau waar zijn zoon gebeld werd om zijn vader op te halen.

Sneek: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Gonggrijpstraat zondagavond tussen 18.00 en 21.00 uur. De bewoner was een paar uurtjes weg geweest en bij thuiskomst zag hij dat er ingebroken was. Vermoedelijk zijn de daders via een uitzetraam in de slaapkamer binnengekomen. Uit een kluisje in de woning werd contant geld en sieraden weggenomen. Verder werden nog een digitale camera, een spelcomputer en honderden CD’s en DVD’s weggenomen. De 68-jarige bewoner deed aangifte.

Sint Nicolaasga: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Follega. Surveillerende agenten zagen de man over de Gaasterweg rijden, waarna hij op de Jhr. Van Eijsingastraat staande gehouden werd. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij naar het bureau overgebracht voor een ademanalyse. Hier blies hij 670 ug/l, naast de invordering van het rijbewijs, goed voor een rijverbod van zeven uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan