Fryslân, 01-12-2008 • Politieberichten van zondag 30 november 11.00 uur t/m maandag 1 december 07.00 uur

Schiermonnikoog/Dokkum: aanhouding gesignaleerde vrouw
De politie heeft, donderdag 27 november, dankzij de oplettendheid en actie van burgers van Schiermonnikoog en uit Dokkum een 72-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats kunnen aanhouden op verdenking van oplichting. Afgelopen woensdag meldde een 44-jarige man van Schiermonnikoog zich bij het politiebureau. Die dag had hij een mevrouw zien lopen die erg veel leek op een vrouw die zijn moeder enkele jaren geleden had opgelicht. Bij de melder was bekend dat de vrouw op grote schaal allerlei personen zou hebben opgelicht. Met zijn melding wilde hij voorkomen dat er meer mensen, zoals de mensen waar de verdachte nu logeerde, gedupeerd zouden worden. Met medewerking van de melder werd na enig speurwerk de huidige verblijfplaats van de vrouw gelokaliseerd. Bij de betreffende verblijfplaats vonden de agenten geen verdachte aan. Zij bleek die dag met de boot naar de wal, naar Dokkum, te zijn gegaan. Met de politie in Dokkum werd contact gelegd om uit te kijken naar de verdachte vrouw. Agenten maakten een zoekslag door het centrum en spraken het personeel in een winkel aan de Grote Breedstraat aan. Of zij de vrouw onlangs hadden gezien. Dat bleek het geval te zijn. Enkele minuten later werd de gezochte mevrouw gezien, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Alles opgeteld moest de vrouw nog voor 414 dagen in de gevangenis verblijven en nog voor ruim 7000 euro schadevergoedingen betalen.

Buitenpost: met drank op achter het stuur, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige vrouw uit Gerkesklooster. De bestuurster was aan het begin van de avond op de kruising van de N910 met de Trekweg met haar voertuig tegen de vangrail gereden. Het bleef bij materiele schade. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw te veel gedronken had werd zij overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies zij 940 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uren. Haar rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanrijding fietser en taxi
De politie heeft zondagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een taxi afgehandeld. Ter hoogte van een uitrit vanaf het Stationsplein wilde de 51-jarige taxichauffeuse uit Cornjum linksaf de Stationsweg inslaan. Bij het oprijden ziet de taxichauffeuse een 45-jarige fietsster uit Stiens over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De fietsster komt ten val en loopt daarbij letsel aan haar enkel op. Per ambulance is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan