TERNAARD – Een loods van een agrarisch bedrijf aan de Pelmunewei is donderdagavond fors beschadigd geraakt door een brand. De brand in de loods ontstond vermoedelijk door laswerkzaamheden eerder op de middag.

Omstreeks 18:15 uur werd er alarm geslagen toen de brand in de loods voor het eerst ontdekt werd. Via 1-1-2 werd direct de meldkamer ingeschakeld om de brandweer van Ternaard voor de brand te alarmeren. Omdat er gelijk gemeld werd dat de brand uitstaand was en er ook veel rookontwikkeling vrij kwam, werd kort na de eerste alarmering al opgeschaald naar ‘middel-brand’, waardoor de brandweer van Dokkum ook werd opgeroepen. De brandweer van Dokkum kwam met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse om het korps van Ternaard te assisteren.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig bleek het om een forse brand te gaan. Met een aantal waterstralen hebben de spuitgasten van Ternaard de eerste blussing ingezet. Door het snelle optreden kon de brandweer het vuur snel in de kiem smoren en erger voorkomen.

De brandweer van Dokkum was na de alarmering ook snel op het opgegeven adres aanwezig. De tankautospuit van Dokkum werd direct voor extra waterwinning ingezet. Met behulp van de hoogwerker zijn op het dak nog enkele sloopwerkzaamheden verricht.

Door de brand heeft de loods forse schade opgelopen. Door het snelle optreden kon voorkomen worden dat de loods volledig verloren ging.

Ate Atema