SINT JACOBIPAROCHIE – Een uitslaande brand heeft donderdagmorgen een loods aan de Koudeweg verwoest.

De brandweer kreeg de melding van de bedrijfsbrand om 09:23 binnen. Omdat het om een uitslaande brand bleek te gaan riep de brandweer van Sint Annaparochie de hulp in van het korps van Menaldum. Voor de bestrijding van het vuur werd er door twee tankautospuiten en een motorspuitaanhanger water opgepompt uit de Kouwe Faart.

Even na tien uur is de brandweer van Leeuwarden uitgerukt met een meetploeg i.v.m. vrijkomende asbest. De asbestdeeltjes sloegen dankzij de regen snel neer op het naastliggende weiland, gevaar voor de omgeving was er daardoor niet.

In de aardappelloods stond een sorteerinrichting, deze ging volledig verloren, evenals een rooimachine. Het vuur in de aardappelloods is waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting in een compressor. Nader technisch onderzoek door de politie moet dit nog uitwijzen.

’s Middags om 15:04 is de hoogwerker van brandweer Leeuwarden ter plaatse gegaan voor nabluswerkzaamheden. De brandweer van Stiens werd om 15:51 ook ter plaatse geroepen voor aflossing van het korps van Sint Annaparochie.

Getuige van nieuws? SMS de 112fryslan tiplijn : 06-10242671

112Fryslan

})