LEEUWARDEN – In dit liveblog houden wij u op de hoogte van de gebeurtenissen rondom de jaarwisseling in Leeuwarden en omstreken.

We proberen dit item zoveel mogelijk bij te werken, kom daarom af en toe terug voor de laatste updates. De nieuwste berichten komen bovenaan.

Diverse brandjes Leeuwarden
Rond 11 uur in de avond melding buitenbrand op De Bird, brandweer met spoed ter plaatse. Betrof vreugdevuur, in overleg werd besloten dat het mocht blijven branden.

Rond 10 over 11 in de avond melding afval/rommel brand Nieuwe Oostertraat. Brandweer met spoed ter plaatse, betrof klein vuurtje wat is geblust door de brandweer.

Mist
Door de dichte mist was het voor onze fotografen onmogelijk om nog op pad te gaan. Voor enkele meldingen kon een fotograaf nog wel verantwoord op pad.

20:54 Afval/Rommel brand KOERIERSTERSESPEL LEEUWARDEN 026131 (brandweer ging met “spoed” ter plaatse)

21:09 Containerbrand (afvalcontainer) DE GEALANDEN LEEUWARDEN 026132 – Ondergrondse container in brand, bij aankomst kreeg de brandweer een nitraat toegeworpen. Foto’s Bart Span
[rl_gallery id=”118403″]

21:36 P 1 Berm/ruigte brand De Tsjalk Grou 026331

22:10 Afval/Rommel brand HOBBEMASTRAAT LEEUWARDEN 026131
Kledingcontainer in brand

Heg in brand Harlingen
Rond half 1o in de avond melding van afval/rommel in brand op de hoek Oosterparkweg met de Gretingalaan. Hier stonden een heg en een schutting in lichterlaaie.
[rl_gallery id=”118398″]

Leeuwarden Zuiderburen
Ondergrondse kleding container in brand rond kwart voor vier in de middag.

Leeuwarden Camminghaburen
Tussen half twee en twee uur in de middag waren er twee brandjes in de wijk. Op de Iderzdastins stond een container in brand tussen de basisschool en Sinne kinderopvang. De container is vakkundig geblust met een lading schuim. De kinderen op de opvang kregen daarna ook nog even wat aandacht van de brandweer en  politie.

Op de Keimpemastins was een conifeer in brand geraakt. Omwonenden konden met emmers water de brand al snel blussen. De brandweer heeft een naconrole gedaan.

[rl_gallery id=”118316″]