NIJEBERKOOP – Twee tijgers hielden zaterdagochtend de gemoederen lang bezig rondom de roofdierenopvang aan de Grindweg.

De eerste berichten over de uitgebroken tijgers kwamen tegen elf uur binnen. De politie deelde via social media dat er twee tijgers ontsnapt waren. Een dierenarts en vele politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse.

De omgeving van het verblijf werd direct ruim afgezet. Het begin en einde van de straat werden hermetisch afgesloten. Een toevallige passant bleek vlak na de ontsnapping door het gebied te zijn gewandeld. Boos en geschrokken sprak hij de politie aan waarom daar niks was afgezet. “Mensen kunnen zomaar dichtbij komen, dat is gevaarlijk en ik schrik ervan dat de politie het daar niet afzet,” aldus de wandelaar. De agent sprak de man toe dat er op dat moment nog onvoldoende agenten ter plaatse waren.

De politiehelikopter vloog na de ontsnapping geruime tijd boven het verblijf. In de lucht was duidelijk, met een warmtebeeldcamera, te zien waar de tijgers zich op dat moment bevonden.

Aan het begin van de middag stroomde de landelijke pers toe. Hart van Nederland, RTL Nieuws en zelfs PowNews kwamen verslag doen. Die laatste stond de politie behoorlijk in de weg. Bij aankomst liepen ze door de afzetting heen, raakten in conclaaf met de agenten en renden op eigen risico het natuurgebied achter het verblijf in. Ze werden voor gek verklaard door omstanders maar trokken zich hier niks van aan.

Tegen half drie waren beide tijgers verdoofd en was de kust weer veilig.

Oudere berichtgeving

De meeste agenten zijn ingezet om de omgeving af te zetten. Maar ook op het terrein van de opvang staan agenten op de uitkijk zoals in onderstaande tweet is te zien.

https://twitter.com/JanGraafstra/status/731412859016650753

Een dierenarts met verdovingsgeweer is ook aanwezig om de tijgers te verdoven. Een ambulance staat uit voorzorg standby. De politieheli is samen met agenten op de grond op zoek naar de tijgers. Deze zouden op het omheinde terrein lopen, omheining echter niet deugdelijk met een bosrijk gebied eromheen.

Mensen in de omgeving Oldeberkoop wordt geadviseerd om binnen te blijven. Zodra er meer informatie is zullen wij dat hier melden.

geitje-tijger

Redactie