FRYSLAN – Via dit artikel houden wij u op de hoogte van de incidenten rondom de jaarwisseling van 2017 naar 2018.

Via onderstaand liveblog houden we u zoveel mogelijk op de hoogte van incidenten. We proberen om de twee uren een update te plaatsen. Grote incidenten zetten we ook op onze social media kanalen Facebook en Twitter.

We houden alle meldingen tussen 31 december 0:00 uur en 1 januari 6:00 uur bij in dit blog.

Tot nu toe is het nog rustig met meldingen, De eerste melding was een autobrand in Leeuwarden; https://www.112fryslan.nl/97866/auto-in-vlammen-op-3/

De eerste containerbrandjes zijn inmiddels ook al gemeld en enkele meldingen van dieren in de problemen.

2:00 Op dit moment staat de teller op circa 55 meldingen. In Leeuwarden werd in de nacht melding gemaakt van een brand bij het stadhouderlijk Hof. Dit bleek echter te gaan om rook van de cv installatie. In Joure werd een dakbrand gemeld aan de Swurd, zie de onderstaande tweet. Daarnaast wat meldingen van autobranden en een schuurtje in brand. Ook de meldingen van buitenbranden en containerbranden gaan door.

Nieuwjaarsdag in de middag proberen wij zoveel mogelijk van de gemaakte foto’s te verzamelen en online te zetten.

23:15  De teller staat nu op circa 30 meldingen, nog steeds diverse buiten en containerbrandjes. In Leeuwarden werd een woningbrand gemeld in de Schoppershofstraat wat vermoedelijk ging om een klein brandje in de meterkast. Een persoon is vanwege rookinhalatie behandeld in de ambulance.

19:20 In Sneek een uitslaande brand in een schuurtje achter woningen. In Damald is een brandende auto tegen een woning gebotst. Straks van beiden een artikel online.

18:45 Nog steeds rustig met meldingen. Voornamelijk wat containerbrandjes en nog een schoorsteenbrand in Goingarijp. Zie onderstaande tweet.

17:00 Overlast door een brandende zeecontainer met papier. Zie onderstaand Facebook bericht.

16:00 Een flinke buitenbrand/vreugdevuur in Stavoren. De brandweer is erbij gehaald op verzoek van handhavers. Open vuur is verboden in de gemeente Súdwest-Fryslân, als dat zonder ontheffing wordt gedaan.  Foto’s 3 en 4.

15:15 Op de Sylsterdyk werd een autobrand gemeld. Dit bleek echter een kampvuur van de Marssumer jongeren op de oude N383/N31 bij keukenentrum Marssum. Het vuur mocht van de brandweer aan blijven. Foto’s 1 en 2 bij dit artikel.

Redactie