HARLINGEN – De N31 is momenteel afgesloten wegens een grote uitslaande brand op de Industrieweg.

De brand werd in eerste instant gemeld als een klein bijgebouw in brand. Al snel werd er melding gemaakt van een industriebrand in een leegstaande loods. De brand is inmiddels opgeschaald naar grote brand en grip 1. Brandweer Harlingen, Franeker en Sneek zijn ingezet voor de bestrijding van de brand. Brandweer Drachten komt nog met spoed een commando haakarm bak brengen. Korps Sneek is ter plaatse met het groot water transport.

De N31 is in beide richtingen afgesloten omdat de rook over de autoweg heen trekt. Ook het treinverkeer is stil gelegd wegens de rookontwikkeling. Er rijden dus momenteel geen treinen van en naar Harlingen.

De meldkamer noord nederland heeft nlalert ingezet om mensen te waarschuwen voor de rook. Iedereen in de omgeving moet ramen en deuren sluiten, ventilatie uitschakelen en ook de autoventilatie uit te schakelen. Er is mogelijk sprake van asbest, de asbest procedure is daarom opgestart en er is een meetploeg ingezet.

Update 20:05 + 2 foto’s – De rook neemt inmiddels wat af. In het gebouw is asbest aanwezig dat bij de brand is vrijgekomen. Er wordt onderzoek gedaan door inventarisatiebedrijf Search hoe ver de asbestdeeltjes zijn verspreid. Onderzoek richt zich op (een deel van) de Kanaalweg, Koningsbuurt en Oosterpark. Blijf zo veel mogelijk binnen om verdere verspreiding te voorkomen. Blijf daarnaast nog steeds uit de rook, sluit ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit.

Dit live artikel is nu gesloten kijk op https://www.112fryslan.nl/news/10872 voor het verslag, de laatste informatie en foto’s van deze brand. In dit live artikel werden zoveel mogelijk updates en actuele foto’s geplaatst om iedereen op de hoogte te houden van de brand.

112Fryslan