LEEUWARDEN – Tijdens een bijeenkomst op het politiebureau, is een toelichting gegeven, door de samenwerkende instanties en hulpverleners, op de aanpak naar de komende jaarwisseling.

Het project “vuurwerkvoorlichting”, is door Bureau HALT Noord-Nederland, de GGD Fryslân en politie Fryslân opgezet.
De hoofdofficier van justitie maakte bij de start van de vuurwerkcampagne bekend, dat dit jaar het Openbaar Ministerie een lik op stukbeleid zal toepassen.
Dat betekent dat tijdens de jaarwisseling een overtreder die is aangehouden, direct een boete uitgereikt krijgt als hij nog in het politiebureau zit. Verder eist het Openbaar Ministerie hogere straffen bij het aantreffen van zwaar illegaal vuurwerk, zoals zelfgemaakte vuurwerkbommen.

Tijdens de bijeenkomst werd de film “De Nationale vuurwerkshow” vertoond.
Burgemeester Ferd Crone: ‘Het filmpje is indrukwekkend en laat zien hoe belangrijk het is dat iedereen, jong en oud, voorzichtig moet zijn met vuurwerk. Ieder slachtoffer is er één te veel. Ik ben blij met deze gezamenlijke aanpak van Halt, GGD, politie, openbaar ministerie en alle Friese gemeenten. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat Oud en Nieuw het mooiste feest van het hele jaar is en blijft”.

Voorlichtingsfilm ‘De nationale vuurwerkshow’ is te vinden op You Tube:
[url=http://http://www.youtube.com/watch?v=fUmnLlZkYA0]Klik hier voor “De nationale vuurwerkshow:[/url]

112Fryslan