WOUDSEND/BALK – De politie heeft donderdagmorgen na een melding van een watersporter het lichaam van de 24-jarige studente uit Arnhem in het Slotermeer aangetroffen.

Rond 10.00 uur meldde een watersporter dat hij een stoffelijk overschot in het water zag drijven en belde via 1-1-2 de politie. Vervolgens heeft de brandweer het stoffelijk overschot samen met de politie uit het water gehaald. Het lichaam is overgebracht naar een mortuarium in Heerenveen. Daar werd het meisje geïdentificeerd door haar familie. Het Korps Landelijke Politie Diensten is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het zeildrama.

Zeiltocht
Door het ROC ‘Rijn IJssel’ uit Arnhem was voor een groep studenten van de tandartsassistente opleiding een zeiltocht op de Friese Meren georganiseerd. Rond 11.30 uur voeren zij in diverse open zeilboten op het Slotermeer tussen Balk en Woudsend. Er stond op dat moment een harde, westelijke wind, kracht 5 met uitschieters naar windkracht 6. In de zeilboot van het slachtoffer zaten naast een ervaren schipper 5 studenten van het ROC Rijn IJssel. Op donderdag 26 mei sloeg door de harde wind de boot om en kwamen de opvarenden in het water terecht. Vijf bemanningsleden wisten zich in veiligheid te brengen maar de 24-jarige werd niet meer aangetroffen.

Zoektocht
De gewaarschuwde hulpdiensten hebben met boten en duikers naar de drenkeling gezocht maar de vrouw werd niet gevonden. De harde wind maakte het zoeken naar het slachtoffer erg moeilijk en in afwachting van beter weer werd de zoektocht die dag rond 15.30 uur gestaakt. Omdat het weer de daarop volgende dagen beter werd, werden de zoektochten hervat door de KLPD en SOAD Brandweer en politie Fryslân.

112Fryslan