Voorpagina > Gevonden lichaam blijkt van gevallen inbreker
Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Gevonden lichaam blijkt van gevallen inbreker

Gevonden lichaam blijkt van gevallen inbreker

LEEUWARDEN – Het lichaam dat vrijdagavond bij de Mondriaanflat werd gevonden, blijkt afkomstig te zijn van 30-jarige man die tijdens een poging tot inbraak van de flat is gevallen.

De politie kreeg omstreeks zeven uur de melding van een mogelijke inbraak bij de flat, waarna zij poolshoogte gingen nemen. Op hetzelfde moment kregen zij ook een melding binnen dat er een levenloos lichaam was aangetroffen bij dezelfde flat. De ter plaatse gekomen agenten hebben meteen de omgeving afgezet voor onderzoek. De forensische recherche kwam hiervoor ter plaatse.

De agenten hebben ondertussen nog op de bovenverdieping gezocht naar de mogelijke inbreker, maar hier werd niks aangetroffen. Uit nader onderzoek van de politie is inmiddels vast komen te staan dat de man op de bovenste verdieping aan het inbreken was. Tijdens een poging om van het dak af te komen is de man naar alle waarschijnlijkheid gevallen.

Het onderzoek van de politie is inmiddels afgerond. De politie onderzoekt wel of er nog andere verdachten bij de inbraak betrokken waren.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings