SINT ANNAPAROCHIE – In de nacht van donderdag op vrijdag is rond één uur een overleden persoon aangetroffen langs de Middewelweg Oost – N393. Het gaat om een 35-jarige man uit Leeuwarden.

We schreven al eerder deze ochtend een artikel over het aantreffen van het lichaam, lees ook ons eerder artikel: Lichaam aangetroffen op N393 bij Sint Annaparochie Inmiddels is er meer informatie bekendgemaakt door de politie.

De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 35-jarige man uit Leeuwarden. Het lichaam van deze man werd op vrijdag 25 augustus rond 01:00 uur aangetroffen op de N393 nabij Sint-Annaparochie, voorbij een bushalte ter hoogte van de kruising met de Langhuisterweg. De politie is op zoek naar camerabeelden en informatie van mogelijke getuigen.

Op dit moment is nog onduidelijk hoe de man om het leven is gekomen. De politie onderzoekt meerdere scenario’s.  Het slachtoffer had letsel. Op de plek van het aantreffen van het slachtoffer is onder andere sporenonderzoek verricht. De politie heeft ook gesproken met een aantal getuigen en andere betrokkenen. Het onderzoek moet uitwijzen hoe de man om het leven is gekomen.

Tips van weggebruikers
De politie is in het onderzoek nadrukkelijk op zoek naar tips en beelden van weggebruikers, die tussen 00:30 en 01:30 uur in de omgeving van de kruising van de N393 en de Langhuisterweg reden. De politie hoort graag of u iemand heeft gezien in de omgeving van de bushalte. Of heeft u wellicht een voertuig zien rijden met schade? De politie weet niet zeker of er een verkeersongeval heeft plaatsgevonden, maar dit is wel één van de scenario’s die wordt onderzocht.

Beelden dashcam
Reed u tussen 00:30 uur en 01:30 uur op de N393 bij Sint Annaparochie of de Langhuisterweg en heeft u een dashcam? Dan vraagt de politie u om de beelden daarvan met de politie te delen. Het kan zijn dat op de beelden iets is te zien, wat de politie meer kan vertellen over wat er op of bij de N393 is gebeurd of hoe de man om het leven is gekomen.

Heeft u tips, informatie of beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem delen via 0800-7000.

redactie nw