HARLINGEN – Tijdens de visserijdagen vond zaterdagavond de brandweerestafette plaats.

De brandweerestafette die elk jaar tijdens de Visserijdagen wordt gehouden is inmiddels zo bekend dat de brandweer dit jaar internationaal ging. Voor het eerst in de geschiedenis ging brandweerkorps Gross Laarsch uit Duitsland zich wagen aan de strijd. Deze gebeurtenis kon dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Elke ploeg die dit jaar deelnam aan de estafette diende daarom in originele, creatieve maar vooral ludieke kleding aan het strijdtoneel te verschijnen.

Tijdens de brandweerestafette meten verschillende brandweerkorpsen hun kracht, flexibiliteit, teamwork, snelheid en denkvermogen met elkaar.

Dit jaar waren de KNRM, het Rode Kruis en Ambulancedienst Kijlstra in samenwerking met de alarmcentrale ook weer van de partij.

De zeer fanatieke deelnemers strijden uit volle macht voornamelijk voor de eer. Ook zorgt Brandweer Harlingen elk jaar voor een originele prijs waar een ieder trots op kan zijn om deze na een sportieve avond in ontvangst te mogen nemen.

De estafette begon om 18.00 uur, het strijdtoneel vond plaats rond de Brandweerkazerne, de Stenen Man, het voormalig Dukdalfterrein en de Rozengracht.

Foto’s met dank aan Gerda Wiebenga en Keimpe

bron: http://tree.brandweerharlingen.nl/

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan