LEEUWARDEN – Zaterdagavond omstreeks zeven uur is een persoon gewond geraakt bij een aanrijding op de Bildtsestraat.

Op de kruising Bildtsestraat / Molenstraat botsten twee auto’s op elkaar en werd een lantaarnpaal geraakt die vervolgens omviel. De meldkamer alarmeerde politie, ambulance en uit voorzorg ook de brandweer.

Ter plaatse waren al veel buurtbewoners op de klap afgekomen. Al snel bleek dat alle betrokkenen uit de auto’s waren. De bestuurder van de grijze Peugeot zat op de stoep en werd na onderzoek per ambulance naar het MCL gebracht. Een van de auto’s stond op de stoep bijna tegen een muurtje aan. De ander stond verderop met schade aan beide zijkanten.

De brandweer heeft ambulancepersoneel en politie geholpen en een kleine afzetting gemaakt met lint en containers. De verkeers ongevallen analisten hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. De zwarte VW reed vermoedelijk over de Bildtsestraat toen van links uit de Molenstraat de grijze Peugeot kwam. De VW werd in de zijkant geraakt en botste door de klap tegen de lantaarnpaal.

Berger Theo Faber heeft beide auto’s afgesleept. Voor de lantaarnpaal zal later nog iemand komen om deze te verwijderen.

Filmpje : E. Brandsma
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0EI2yXil5s8&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan