LEEUWARDEN – Op de Drachtsterweg nabij viaduct Hemriksein vond woensdagavond even na zessen een aanrijding tussen twee auto’s plaats.

Een 79-jarige bestuurder in een VW Polo zou komende vanaf de afrit van de Waldwei afslaan richting Wergea en zag een 26-jarige bestuurder van een VW Golf komende uit de richting van Leeuwarden te laat. De man en zijn 75-jarige bijrijdster liepen door de daaropvolgende aanrijding verwondingen op en zijn per ambulance naar het MCL vervoerd. Na controle konden zij weer naar huis.

Door het ongeval ontstond een file met langzaamrijdend verkeer tot ver over de Drachtsterbrug. Het avondspitsverkeer op de zuidelijke rondweg verliep hierdoor chaotisch. Verkeer op de Drachtsterweg werd in goede banen geleid door de politie. Berger Theo Faber heeft beide beschadigde voertuigen afgesleept.

Aanrijding Werpsterhoek

WIRDUM – Bij een kop staart aanrijding op de Werpsterhoek liepen woensdagmiddag twee auto’s schade op. Om kwart over twee werd een ambulance gewaarschuwd maar na controle bleek er niemand gewond te zijn.

De politie heeft geholpen bij het invullen van de schadeformulieren. Berger Theo Faber sleepte een van de betrokken wagens af.

Foto’s Drachtsterweg E. Tjallings (!)

Getuige van nieuws? SMS de 112fryslan tiplijn : 06-10242671

112Fryslan

})