HEERENVEEN – Een felle binnenbrand heeft zondagochtend het pand van kleermaker en wasserette Modres aan de Hoofdbrug in het centrum van Heerenveen verwoest.

De brandweer rukte rond twintig over drie in eerste instantie uit voor een brandgerucht. Bij aankomst van de eerste bluswagen stonden de meeste bewoners van bovengelegen woningen al buiten. De brandweer ging op inspectie uit en de bewoners werden opgevangen door de politie. Vanaf het dak was rookontwikkeling zichtbaar. Al snel bleek dat er brand woedde in de wasserette. Hierop werd het sein middelbrand gegeven waarna meerdere brandweervoertuigen ter plaatse kwamen.

Nadat de deur was geforceerd kon de brand snel worden geblust. Ondanks de snelle inzet van de brandweer was de schade enorm. Enkele wasmachines en drogers werden later naar buiten gebracht . Vermoedelijk is in één van de drogers of wasmachines de brand ontstaan. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de eigenaar van het getroffen bedrijfspand bij te staan.

Nadat de brand onder controle was heeft de brandweer metingen in bovengelegen woningen verricht. Even na vijf uur werden de woningen weer vrijgegeven en konden de bewoners weer terug naar hun woning.

Foto’s met dank aan Grootheerenveen.nl