LEEUWARDEN – Bij enkele incidenten in de hoofdstad zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt en is een persoon gearresteerd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bij een valpartij aan het Zuiderplein is rond drie uur een schilder gewond geraakt, hij was op een steiger bezig een voeg uit te breken en viel van ongeveer 3 meter hoogte in de steeg die het Zuiderplein met parkeergarage de Klanderij verbind. Hij is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het MCL.

Op de Vrouwenpoortsbrug viel vanmiddag rond half vier een invalidenwagen op zijn kant nadat het voertuig de stoeprand raakte. De inzittende raakte gewond aan zijn hand en is per ambulance vervoerd naar zijn huisadres.

Op de van Harinxmabrug is vanmiddag om kwart voor vier een BMW klemgereden door twee politiemotoren.  De bestuurder en zijn 2 passagiers boden hevig verzet waarop de motoragenten assistentie inriepen en de mannen met behulp van vier andere agenten aangehouden zijn. De vermoedelijk gestolen auto is door berger Theo Faber overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Foto’s E. Brandsma

112Fryslan