Leeuwarden – Dit weekend vonden er diverse kleine incidenten plaats in de hoofdstad.

Zaterdag

Zaterdagmiddag rond half vijf moest de brandweer uitrukken voor een kleine containerbrand op de Holwortel. Het vuur was snel geblust en er kon binnen een half uur weer worden ingerukt naar de post. (Foto 1 & 2)

Zaterdagavond rond half zeven moest een ambulance evenals de politie naar de Leo Twijnstrastraat voor een klein ongeval. Als de hulpverleners ter plaatse komen blijkt alles mee te vallen.

Ambulancepersoneel heeft een aangereden fietser nog onderzocht in de ambulance, maar hij hoefde niet mee. Een grijze Opel zag de fietser te laat door ontbrekende fietsverlichting waarna hij hem raakte. De schade aan de auto is beperkt gebleven, alleen de bumper zat los. (Foto 3 & 4)

Zaterdagnacht rond half een moest de brandweer uitrukken voor een containerbrand op de Eikenstraat. Nadat de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een buitenbrand tegen een container aan. De politie die eerder was als de brandweer heeft de brand geblust. Maar uit voorzorg heeft de bandweer de container alsnog vol water gepompt. (Foto 5)

Zondag

Zondagmiddag rond vier uur werd een ambulance ingezet in de Invasiestraat.
Een persoon in een woning op de derde verdieping was onwel geworden. Er werd een hoogwerker van de brandweer ingeschakeld om de man af te hijsen omdat vervoer via de trappen van de flat niet goed mogelijk bleek. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. (Foto 6, 7 & 8 )

Zondagnacht rond kwart voor een moest de brandweer uitrukken voor een buitenbrand in de Essenstraat in Leeuwarden. Het bleek hier om een bult grof afval te gaan. De brandweer was een klein half uur bezig met blussen en keerde daarna terug naar de hoofdpost. (Foto 9 & 10)
112Fryslan

})