JUBBEGA. Bij een ongeval met een steiger in opbouw zijn zaterdag drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde tijdens de opbouw van het jaarlijkse ”Fiets ‘m dr in” in het dorp.

Tijdens de bouw van de laatste fase klapte een buis door de lies van een van de medewerkers, en een kreeg een buis op zijn hoofd. Na een eerste red poging raakte een 3e slachtoffer in paniek en klom bij aankomst van de hulpdiensten de steiger op. Dit hield hij echter slechts drie minuten vol en viel daarna in het water en raakte bewusteloos.

De brandweer moest het slachtoffer met het beenwond naar beneden zien te krijgen. Dit kon eventueel ook met behulp van de eigenaar van de hoogwerker, die had lucht gekregen van het ongeval en kwam ook ter plaatse. Na de redding bleef er nog 1 slachtoffer over. Die in de manbak van de verrijker. 8 van de 10 groepen wisten deze ook te redden.

Dit was in het kort het scenario van de provinciale klasse 112 brandweer wedstrijden die het korps van Jubbega had georganiseerd. 10 ploegen, 8 uit Fryslan, 1 uit Drenthe en 1 uit Ijsselland streden tegen elkaar voor de 1e prijs. De eerste 3 ploegen gaan door naar de volgende ronde in Veendam.

De prijsuitreiking vond rond half acht plaats in de zaal van een café in het dorp. Onderstaande de uitslag.

  1. Wommels
  2. Nieuwehorne
  3. Groep Ureterp

Deze groepen gefeliciteerd en succes in de volgende ronde.

Video Kornelis Atema

Jelle de Vries