DOKKUM – Na een jaar overgeslagen te hebben was het dit jaar op zaterdag 17 juni weer zover voor korps Dokkum om de achtendertigste brandweerrally te organiseren. Dit jaar hadden twintigtal korpsen zich aangemeld om te strijden voor de eerste plaats en om de wisseltrofee en brandweerstaf in de wacht te slepen.

Op acht plaatsen in en rond de binnenstad van Dokkum waren de proeven uitgezet en via een bepaalde route was het voor de deelnemers de bedoeling om lopend alle proeven langs te gaan. Rond elf uur ’s morgens konden de korpsen zich melden op de kazerne en om half twaalf gingen de proeven van start. Bij elke proef was het vervolgens de taak om door middel van behendigheid, techniek, tactiek en snelheid de proeven zo snel mogelijk te volbrengen.

Bij de brandweerkazerne, Fitness Fabriek en op de Grote Breedstraat waren proeven uitgezet wat te maken had met kracht en snelheid. Op de Wortelhaven, Grimma Herna en bij het Hellinghús waren proeven met water uitgezet, waarbij de deelnemers op twee plaatsen echt het water in moesten gaan. Op de IJsbaan en aan de Parklaan waren tot slot twee proeven uitgezet wat te maken had met de behendigheid en techniek van de deelnemers.

Nadat om vier uur in de middag alle proeven door de deelnemende korpsen waren doorlopen, kon men zich weer melden op de brandweerkazerne voor een drankje en de traditionele Chinese maaltijd. Voor de korpsen was daarna rond zes uur een spannend moment toen de uitslag van de gehele dag bekend gemaakt ging worden.

Als derde ging de prijs dit jaar naar het brandweerkorps van Marum. De tweede plaats was voor Ternaard en de eerste prijs was dit jaar voor het korps uit Gorredijk!

Nadat de prijzen door wethouder Albert van der Ploeg uit waren gereikt, was het rond half zeven tijd voor het defilé en maakten alle brandweervoertuigen als slotstuk van de gehele dag een rondje door de stad.

Redactie